Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 11. februar 2014

Neeesten ferdig i Silveren

Hvis værgudene står meg bi, blir det sesongstart på lørdag.

Jeg venter fortsatt på en Lowrance SonarHub og en TM150 ekkoloddgiver, men resten av vinterens oppgradringer er montert og koblet opp i Silveren.

Bryterpanelet er ferdig, med korrekte sikringer og all elektronikk bortsett fra motoren koblet på.
NMEA2000-nettverket er på plass, inkludert interfacen mot Hondaen. (En runde med kniven på kontakten løste problemet med at den ikke passet.) På bildet under ser du NMEA-kontakten i min Honda BF50 2008-modell. Den blå kontakten med rød firkant rundt er riktig kontakt. Jeg benytter anledningen til å sende en varm tanke til Honda-importøren Kellox som ga god hjelp underveis.

Rød firkant er RIKTIG kontakt, grønn firkant er FEIL

Den nye HDS 5x-skjermen jeg har kjøpt er ferdig montert på RAM-braketten ved siden av konsollen. Strømtilførselen går via bryterpanelet og den er koblet til NMEA-nettverket. Den vil bli koblet til min HDS 5 med ethernetkabel så den deler ekkoloddata fra den. Skjermen kan dreies 360 grader rundt. På bildet under er den vendt forover, til glede for matrosen.

Ny skjerm på plass
Nå begynner jeg å bli rimelig klar for å komme meg på vannet. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar