Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 13. oktober 2013

Vortungen 12-13.10.13 - Fiskelaus igjen

Min kjøre og jeg hadde barnefri i helgen, og la kursen mot Rømskog Hotell og Spa. Mens hun var i Spaavdelingen og drev med hva det nå enn er man gjør der, ruslet jeg en tur langs Vortungen. Jeg hadde med meg en Lawson Predator Special med en Shimano Calcutta 400 og en Berkley SSGS med en Shimano Twinpower 4000. Med andre ord det vanlige gjeddefiskeutstyret mitt. I boksen med gjeddegodteri lå noen spinbaits, et swimbait, diverse jerkbaits og selvfølgelig noen shadder.

Shad klar til bruk

Ditto spinnerbait


Rømskog Hotell var en meget positiv opplevelse. Det holder høy standard, og ligger utrolig fint til i terrenget, delvis utstikkende over Vortungen. Været viste seg også fra sin beste side, helt vindstille og strålende sol fra skyfri himmel.

Vi begynte dagen med noe så tradisjonelt som en tur opp til et branntårn. Turen på ca 8-9 km var riktig fin og godt merket, så skulle du befinne deg i området kan den runden anbefales. Man får kart i resepsjonen, noe som man bør ta med seg da det er såpass mange stier og veier i området at man kan bli litt forvirret uten et kart. (3G-dekningen er høyst variabel, så ikke stol på at telefonen din skal vise veien.)

Etter lunsj gikk min kjære altså i spaavdelingen, mens jeg gikk en tur langs Vortungen. Jeg begynte fiskingen ved hotellet, og gikk østover langs land. Allerede på det første kastet med et swimbait fra AGAT presterte jeg å få overslag på Calcuttaen, og det såpass skikkelig at jeg måtte demontere snella og kappe 10-15 meter av multifilamenten. Kanskje jeg burde ha gitt meg der og da....

Kråkerede


Vortungen er ganske klar, men med den vanlige humusfargen som så mange skogsvann har. Det var sparsomt med vegetasjon i vannet, men helt mot øst fant jeg i hvertfall en vik med endel vannliljer, og det virket lovende. 

Men bortsett fra noen småabbor som fulgte etter spinnerbaitet, var viken helt livløs. Det eneste jeg oppnådde var å miste et av mine favoritt-jerkbaits, et spesialdesignet "Ge fan i våra vatten" fra Strike Pro. Får håpe steinen uti der er fornøyd med sin nye "pynt". :(

Søndagen lånte vi en kano og padlet rundt en time eller to med et swimbait på slep. Heller ikke dette ga fisk, kun et par bunnapp. Men det var uansett en strålende tur i like strålende høstvær.Vannet holdt forresten 9 grader, så høsten har kommet litt lengre her enn nærmere Oslo. Dette kan også ha noe med høyden å gjøre, Vortungen ligger 214 moh.

Fiskelaus ble jeg altså, men ikke motløs. Vortungen var et positivt bekjentskap med de vakre omgivelsene og den uregelmessige strandlinjen, så kanskje jeg legger turen tilbake hit på et senere tidspunkt. Å tro at Vortungen er noe storfiskvann er dog rimelig optimistisk, siden det ikke finnes noen av de tradisjonelle artene av byttefisk her. Abboren er det nærmeste man kommer en byttefisk, og for at man skal få en skikkelig bestand storgjedde (eller storørret) må det mer til enn noen tusenbrødre. Ørretbestanden er også høyst variabel, da utløpsbekken er demmet opp og man antar at innløpsbekkene er for sure for gyting. Her må det utsettinger til med andre ord. 

Den beste infoen jeg har funnet om Vortungen:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar