Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 4. oktober 2013

Insight Map Creator

Navicos mykvare for å lage dybdekart (Insight Genesis) har fått et nytt tilskudd, Insight Map Creator.

Poenget fra Navico sin side er at man kan lage:
- kart basert på skannede papirkart, feks NVE sine dybdekart
- lage kart i AT5-filformat fra Open Street Map Data
- lage vektorbaserte kart fra bathymetriske data.

MEN dette gjør også at det dukker opp en mulighet som passer brukere av Reefmaster (les; meg) i stand til å gjøre om Reefmasterkartene til AT5-filformat som passer perfekt i Lowrance og Simrad sine kartplottere og kombinasjonapparater.

Det er også vært å nevne at Map Creator er GRATIS. :)

Hva er vitsen?
- AT5-formatet er det formatet kartene fra Insight Genesis har, ergo et format Navico satser på.
- AT5 formatet gir mulighet for å bygge lag på lag i dybdekartet, som gir en tilnærmet sømløs overgang når man zoomer inn og ut. (Med LCM løses dette ved flere kartfiler, og så bytter kartplotteren mellom filene avhengig av zoomnivå).
- Bildeliknende kart som ser veldig fine ut, og som gir mulighet for å legge på bilder av sjøbunnen fra StructureScan på kartet.
- Mulighet for å lage kart med bunntyper i kartet, Feks hard bunn eller myk bunn.
- Mulighet for å lage fargekoding i kartet som standard, dvs legge på farge etter dyp eller symboler for å markere grunner, sjøkabler, vrak etc.

Reefmaster kommer med en oppdatering etterhvert, tilpasset eksport til Map Creator. For øyeblikket må du bruke et tredje program for å konvertere LCM-filen fra Reefmaster til et av formatene som Map Creator godtar.

Mer info kommer når jeg får testet dette selv. Ikke hold pusten for dette var high-tec så jeg trenger litt tid og noen pils før jeg har fordøyd de 46 sidene med engelskspråklig teknikkspesifikasjon som utgjør bruksanvisningen. :)

(foto: www.lowrance.com)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar