Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 1. mai 2013

Indre Oslofjord 01.05.13

Sesongstart! Var ute med jentene et par timer i dag. Lite fisking, mest båttur. Bortsett fra ett skikkelig napp i jiggen min, som resulterte i en haleløs shad, ble det blanking i dag. (Fisket i kanskje 30 min så akkurat det er ikke spesielt overraskende.)
Sjøsatt ved Kadettangen
Bortsett fra å få litt frisk luft, ville jeg teste det nye ekkoloddet mitt litt mer.

Utenfor Veritas
Bildet over er tatt mens jeg drev langsmed land utenfor Veritasbygget på Høvik. Bortsett fra at jeg ble litt overrasket over at overflatetemperaturen allerede er over 8 grader, ser man tydelig at det står fisk i marbakken.

Fartstest
Dette bildet er tatt mens jeg er i plan, ca 14 knop. De små "bølgene" i bunnlinjen er fordi jeg nettopp har passert hekkbølgene til en annen båt. Noe mer støy i dette bildet enn det forrige, rett og slett fordi det blir turbulens og luftbobler under båten når jeg kjører i plan. Dette er i praksis ikke til å unngå, men jeg kan selvfølgelig sette ned følsomheten på ekkoloddet for å få en "renere" skjerm.

Fartstest 2
Her ligger jeg i 25 knop. Mye støy (samme følsomhet som på de øvrige skjermbildene), men fortsatt ingen problemer med bunnkontakten.

Jeg skal leke MYE mer med innstillingene på loddet, for her er det sannsynligvis endel å hente. I dag kunne jeg se fisk uten problemer opp til ca 6 knop, over det så ser jeg kun bunnlinjen. Jeg regner med at jeg kan justere meg frem til å kunne se fisk selv om båten er i plan. Antageligvis må jeg justere litt på følsomheten og endre pinghastigheten for å oppnå dette. Vi får se hva jeg får til, det er strengt tatt ikke noe stort poeng i å se fisk i noe særlig raskere fart enn 4-5 knop uansett.

Isfiske Drammensfjorden
Dette bildet har jeg postet før, det ble tatt under isfiske i Drammensfjorden i vinter og viser en kompakt sildestim. Den grå boksen nede i venstre hjørne kommer opp når jeg bruker markøren, den viser dyp til bunnen, temperatur og posisjon. Her har jeg brukt zoomfunksjonen, det er som sagt 117 meter dypt men jeg var kun interessert i de øverste 20 meterne. Fordelen med å zoome inn slik, er at ekkoloddet får bedre oppløsning innenfor den interessante dybden (den du zoomer inn på). Hvis man ser på hele vannsøylen over dypt vann, vil selv en stor stim som dette kun vises som et lite ekko.

Ellers kastet jeg litt med noen nye sluker i dag. Jeg fikk de strengt tatt i fjor høst, men kom aldri så langt at jeg fikk brukt de da.

Savagear Pencil Prey 80
Pencile Prey er en typisk kastewobler. Den kaster meget bra, selv i lette vekter. Som de fleste kastewoblere (også kalt kystwoblere) har den liten "egen" gange, så du må jobbe med stang og snelle for å gi den "liv".

Dette er mer av en klassiker, og jeg hadde en liten ørret etter på den:
Sølvkroken Aura

2 kommentarer:

  1. Deilig å se du har kommet deg utpå fjorden!! :) Denne perioden vi har foran oss nå er bare helt digg....

    SvarSlett
  2. Enig. Tiden nå og frem til horngjelden kommer er helt topp.

    SvarSlett