Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 24. mars 2013

Lofoten i mai

Årets versjon av Vårens Vakreste Eventyr er spikret.

Vi har diskutert frem og tilbake i noen måneder (diskusjonen begynte egentlig siste dag av VVE 2012), og etter anbefaling fra Øyvind har valget falt på Kræmmervika i Lofoten. Dette blir første VVE uten egne båter, og forsåvidt første tur med denne gjengen uten at målet på fiskefronten har fettfinne. Flere av gutta er rimelig ferske på havfiske, det skal bli spennende å se om de blir like hektet på dette, og like hodestups forelsket i landsdelen som meg. Vi satser selvfølgelig på kveite, men området tilbyr også gode muligheter for andre arter og sågar ferskvannsfiske hvis været slår seg helt på vrangen.

Kræmmervika rorbuer ligger ved Ballstad, omtrent midt i Lofoten. Det er kun en liten kjøretur fra Leknes flyplass, som igjen nås fra Oslo via Bodø. Våre verter var snille nok til å tilby seg å hente oss på Leknes, men ellers hadde det altså bare vært en liten taxitur fra flyplassen og bort.

Informasjon og booking via www.kremmervika.no
Alle mann er i gang med forberedelser. Artikler leses med argusøyne, bilder, film og sjøkart studeres ned til minste detalj, og utstyret gås over igjen og igjen. Det blir mye prat, mail og sms med utstyrsdiskusjoner før en slik tur. (Jeg bør kanskje nevne at vi er godt over middels utstyrsinteresserte alle mann. For de som ikke ønsker å tenke så mye på dette kan man leie utstyr på stedet.) Jeg skal se om ikke jeg får lagt ut litt informasjon om hva jeg tenker på utstyrsfronten etterhvert også, forberedelsene til en slik tur er absolutt en del av morroa. :)

Jeg var faktisk ute med min egen båt i området i 2011 (Nusfjord), og gleder meg som en unge til å komme tilbake. Kræmmervika ligger få minutter med båt fra Nappstraumen, som er et sund som går tvers igjennom Lofotlandet og ut i storhavet på yttersiden. Jeg fisket dessverre ikke i Nappstraumen i 2011, men dette er et meget spennende område for flere arter. Som nevnt står havets dronning øverst på ønskelisten, men det er naturligvis mengder med torsk og sei i området også. Skulle været bli litt halvgrinete, er landnært fiske etter stor rødspette også artig, for ikke å snakke om at området har en god bestand av steinbit. Kort sagt, dette må bli bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar