Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 24. mars 2013

Høvikkilen 24.03.13

Tanken var egentlig at dette skulle være en helg uten fisking (!), men siden det ble knallføre og plussgrader fikk jeg med jentene mine på en kort fisketur i dag. Turen ble tatt på sparket, men med en boks reker var i hvertfall agnfronten delvis i orden. Jeg foretrekker helt klart agnsild, men siden alternativet var nada og null så.....

Pulken ble lastet med det vanlige, pluss litt ekstra klær etc i tilfelle jentene skulle bli kalde, og bøtte og spade til jentungen. Hvis du skal ha med deg små barn på isfiske (noe som faktisk er mye enklere enn sommerfiske, siden de rent praktisk ikke kan falle i vannet), så er det lurt å ta med litt leker for å korte ned på ventetiden.

Vi ruslet ut på isen ved Høvik ca 11.00. En kjapp prøveborring viste is på 40-50 cm, så den var i hvertfall trygg å gå på. Sannsynligvis vil isen være gangbar her langt ut i april. Kuldegradene i det siste har gjort at isen heller har lagt på seg enn det motsatte, men heldigvis har snøen sunket sammen og det er fint å gå utover.

Vi gjorde første forsøk noen steinkast fra land. Her var det 15-16 meter dypt, og helt dødt. Etter en snau times tid ruslet vi derfor lengre ut, til Midtørgrunnen som ligger omtrent midt i kilen. På selve grunna er det ca 4-6 meter, men vi satte oss ned helt i kanten på grunna og fisket på ca 15 til 10 meters dyp.


Klare for fisketur!


Det ble faktisk litt smånapping på de tre stengene vi hadde ute, men ingenting som ville bli med opp. Sannsynligvis var smånappingen små hvitting, og krokene mine ble rett og slett for store for dem. Det ble derfor mest renspiste kroker som kom opp, og boksen med reker ble gradvis tømt.


Drømmeforhold i dag.

Som vanlig når jeg er på ismeite, hadde jeg med engangsgrill, og lunsjen bestod av pølse i lompe. Vår splitter nye Stanley-termos var også med, og solbærtoddy, nypete og kaffe var derfor til disposisjon. Det var i det hele tatt skikkelig kos ute på isen i dag, topp selskap, nydelig vær og god mat og drikke oppveide for manglende fangst.

Vi ga oss etter tre timer, da hadde solen allerede ført til røde kinn og neser, solfaktor 50 til tross. Husk altså på å smøre deg, og bruk mørke solbriller. Solen tar skikkelig nå, og godt er det. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar