Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 18. januar 2019

Hvordan få KMZ fra Reefmaster til å fungere på IPhone?

Google Earth er både fantastisk og frustrerende på en gang. Her skal vi se på en måte å gjøre det litt mindre frustrerende å bruke Google Earth på IPhone og IPad. 

Slik kan kart eksportert fra Reefmaster som KMZ se ut på en PC:
Reefmaster-kart i Google Earth på en PC.
Kartet er som nevnt laget med og eksportert fra Reefmaster. Bortsett fra at selve dybdeangivelsen (tallet) vises litt sjelden ser det bra ut og fungerer godt. Men skal man bruke kartet i Google Earth appen på en IPhone eller IPad må man passe på å bruke riktig eksportalternativ fra Reefmaster, og det skal vi se på her.

Med et kartprosjekt åpent og kartet generert, har du et menyvalg for eksport som du får frem ved å høyreklikke i kartet ditt:
To eksportmenyer
"Export Map" og "Export Map in Preset Style" er hovedalternativene for eksport. Førstnevnte gir deg litt mer avanserte muligheter, mens sistnvente følger noen fastlagte maler satt op av Reefmaster. Som hovedregel anbefaler jeg "Export Map", særlig når det skal eksporteres til AT5 (Lowrance og Simrad), men her kommer unntaket som bekrefter regelen.

Vi begynner med å vise den varianten som ikke fungerer, du skal IKKE velge "Export Map" som tar deg hit:
Det er IKKE denne eksporten du skal bruke
Som pilen i bildet over viser har du en eksportfunksjon for KMZ (Google Earth) der også, men bruker du denne vil IKKE kartet fungere på IOS, selv om det fungerer fint på PC.

Skal kartet brukes på IOS må du velge "Export Map in Preset Style" i steden. Dette åpner en karusell med ymse eksportvarianter. Ett alternativ her fungerer heller IKKE på IOS, og det er dette:
Ikke denne
Derimot er det dette alternativet du skal ha. "Google Earth Map with Shaded Relief" fungerer på IOS:
Denne skal du bruke
Med det siste eksportalternativert  vil samme Vansjø-fil som det øverste skjermbildet men nå på IPhone 7 se slik ut:
Samme som øverst.
Dessverre kan man ikke gjøre noe med dybder angitt i tall, her er Google Earth akkurat så vrang og vanskelig som fryktet. Noen ganger viser appen så mange tall at de legger seg oppå hverandre og blir uleselige, andre ganger viser den ikke tall i det hele tatt. Komplett tullete, og umulig å gjøre noe med.
Zoomet inn.
Da bør alt være klart for isfiske og kart på mobilen.


PS - Du gikk ikke glipp av hvordan du kan redigere KMZ-kart så de laster raskere i mobilen din? Det kan du lese om HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar