Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 12. juli 2018

Navionics Boating - hvordan eksportere et spor?

Navionics Boating er en av mine favorittapper. Her skal vi se på hvordan man kan ta et spor man har kjørt ut fra appen og få det over på en PC.

Jeg bruker Navionics Boating HD på IPaden med alle "in app purchases", det vil si at jeg har kjøpt alt som kan kjøpes av kart og funksjoner i appen. På min IPhone har jeg også appen, men der har jeg ikke kjøpt noen kart eller andre funksjoner.

Via synkronisering kan du sørge for at appen oppdateres på tvers av dine mobile enheter, og mot din (kompatible) kartplotter i båten. Du kan for eksempel sitte på verandaen hjemme og legge opp ruten for kveldens fisketur, synkronisere mot kartplotteren og følge ruten i båten. Eller ta waypoints med de beste fiskeplassene dine med deg på mobil eller nettbrett når du er ute i andres båter. Finner dere en ny plass, lager du waypoint på mobilen og synkroniserer så med kartplotteren i båten din.

Hvordan eksportere?

Du kan enkelt eksportere et spor fra både mobil og nettbrett. Jeg bruker pussig nok sporfunksjonen mest på land, i dette eksempelet har jeg gått opp strandlinjen på Kadettangen i Sandvika for å se hvordan ny strandlinje etter utbygging har blitt kontra den gamle strandlinjen. Etter å ha lagret sporet, trykk på "Menu", og så "Tracks" øverst.
Trykk Menu for å komme til hovedmenyen, så Tracks.
Da kommer du inn på en liste over lagrede spor. Trykk på det du ønsker å se på eller eksportere.
Du får opp litt informasjon om sporet du har valgt, og helt øverst har du en knapp for eksport/ deling.
Symbolet øverst til høyre er for deling.

Så får du noen valg for hvordan du vil dele sporet.
Mail er enkelt for å få sporet over til PC.

Jeg sendte sporet på mail til meg selv, og fikk en mail med skjermbilde av sporet og en link for nedlastning. Enkelt og greit.
Klar for å sende sporet
Med Google Earth på PC kan man åpne og bruke KMZ-filen man laster ned via linken i mailen. Filen inneholder sporet man har kjørt, og to waypoints. Waypointsene markerer start og slutt på sporet. Man kan også se gjennomsnittsfart og toppfart, samt dato og tid.
Navionics-sporet i Google Earth
Funksjonen er enkel og grei, og gjør akkurat det man trenger for å få et spor over på en PC. Via linken i mailen kan du se sporet via Navionics nettsider også, hvis du for eksempel ikke har Google Earth på PCen. (Google Earth kan dog lastes ned gratis, og er en kartnerds beste venn, så her er det bare å laste ned programvaren først som sist.) Joda, det finnes en drøss med apper som kan gjøre dette, men som båtmenneske har jeg uansett Navionics-appen på alle mobile enheter.

Via Navionics.com kan man se alle spor man har kjørt med Sonarcharts Live etter at man logger seg inn. Her burde det også vært en eksportmulighet siden man ikke nødvendigvis alltid har nettbrettet/ smarttelefonen tilgjengelig og det hadde uansett vært en enklere måte å gjøre det på all den tid Navionics har alle nødvendige data på sine servere. En eksport som KML ala det vi så på over, og som GPX med dybder er ikke for mye forlangt?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar