Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 10. mai 2017

Pimp my jolle

Planen for å pimpe opp min Alumarine 10 går stadig fremover. Sånn type to skritt frem og ett tilbake? Det føles litt slik underveis i prosessen, men dette er noe av det morsomme med ny farkost og jeg har god tid til å fundere og prøve ulike løsninger.

Jeg har kjøpt båtstøtter på Biltema og laget et stativ til å ha på varehengeren så båten kan ligge stabilt nede i hengeren.

Biltemas båtstøtte liten

Med to 2X4 i mellom ble dette bra, takk til Team Predator for tipset.
Stativet i hengeren.
Den bakerste støtten måtte modifiseres litt i mitt tilfelle. Sidestøttene kan justeres med et metallbeslag, og dette fungerer bra foran. Men bak ble vinkelen for stor med beslaget på riktig vei, så jeg snudde beslaget opp ned. Da passet det perfekt.
Foran
En bonus med disse støttene var at det ble lekende lett å dra båten opp og ned på hengeren. Med en tralle stående bak hengeren ble det nå en enkel manøver å flytte mellom henger og tralle, selv når jeg er alene. Ulempen med denne plasseringen på hengeren er at jeg må ha begge lukene på hengeren åpne. Heldigvis er de enkle å ta av og på denne hengeren.

Tanken var opprinnelig å montere rails ala bildet under:
Skisse

Den planen står, men må deles opp litt, om ikke annet så av økonomisk grunner. Handlelisten ble:

  • Vinkelbeslag 90
  • Pulpitfot 0-90
  • Rekkerør alu 
  • M5 syrefaste bolter, låsemuttere og skiver


Pulpitfot 0-90Rekkerør alu

Det ble en tur til SeaSea på Rud. Trøsten i listen over er at alt kan gjenbrukes den dagen jeg utvider med mer rail, og skulle jeg endre mening helt og gå tilbake til aluminiumsprofiler i L-form som base så kan også alt på listen brukes. Det eneste på listen som ikke er alu er vinkelbeslagene, aller helst skulle jeg også hatt de i aluminium. Galvanisk tæring er skummelt i en aluminiumsbåt, men jeg stoler på at vinklene ikke bare er rustfrie men også syrefaste. Nå kommer ikke denne jolla til å ligge permanent på vannet, så risikoen er ikke veldig stor, men jeg skulle helst blitt kvitt den helt. 

Som på båter flest krummer relingen på Alumarine. Men fra åregaffelfestene og bakover er relingen snorrett, så der er det enkelt. Hvordan jeg løser dette den dagen jeg skal utvide til rails fra åregaffelholderne og fremover gjenstår å se. Det er uansett den bakerste delen av båten jeg trenger dette på i starten. Når aksjonsradiusen utvides til vann hvor elmotoren kommer på blir det relevant med rails lengre frem.

Base for rail

Base annen vinkel

Neste bolk på handlelisten var diverse RAM-mounts:
B-fester mot rail hadde jeg fra før. B går på min HDS 5, C går mot armen som skal holde ekkoloddgivere og D går mot HDS 10m. Det ble gode 3000,- bare der.

Alt på plass, matrosen sjekker at det sitter fast
Ute på vannet.
Alle farkoster med respekt for seg selv må ha et navn, så også denne.
Klar for påføring

Navnelappen ble bestilt på ebay for noen tiere, en til hver side av jolla. Etter grundig vask med aceton la jeg det på. Det er viktig å få bort all smuss og fett før man legger på slike klistremerker, hvis ikke slipper de på sikt. Tålmodighet under påføringen er minst like viktig, så man ikke får luftbobler eller små rynker. Resultat ble slettes ikke så aller værst:
Og hva skal barnet hete?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar