Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 24. september 2016

Jarenvatnet 18.09.16 - Opp om mårran...

Det er svært sjelden jeg spretter opp om mårran. Når jobben krever det går det på et vis, men når det er fridag og fisketur på gang er 04.00 et helt greit tidspunkt å starte dagen på. 

Planen var å møte Lars Horgen ved Jarenvatnet og fiske gjennom mårrabettet. Da vi gikk gjennom skogen ned til båten var det fortsatt mørkt, og vi var på plass ute på vannet da grålysningen kom.

Blikkstille og soloppgang...

Det er noe eget med robåt. Det enkle og lydløse ved måten å flytte seg på gjør at naturen kommer mye nærmere, særlig når dagen gryr en stille og klar høstmorgen. Lars vil ikke gi fra seg plassen ved årene, så da får jeg godt med tid til å drikke kaffe, se på ekkoloddet og ta bilder. Dagens mål var høstabbor. Helst noen digre.

En flott høstdag gryr...

Med ambisjonene på topp begynte jakten på byttefisk. Mengden byttefisk i Jarenvatnet er veldig god, og store stimer med småfisk er et vanlig syn på ekkoloddet. En plass ble vi liggende over en kjempestim. Den brukte flere minutter på å passere under oss. Trua på det store abborracet var derfor umiddelbart på plass, men uteble.

Endeløs stim med byttefisk.


Enda mer småfisk på Side Image.

Etter hvert som dagen kom ble det mer fart i fisken. På flere plasser hadde vi kontakt med abbor, men etter den paniske gnagingen på tailer og klør å dømme var disse veldig små. I løpet av 6 timer, og noen hundre kast, klarte vi faktisk ikke å lure en eneste abbor. Gjeddene er imidlertid aldri langt unna.

Westin Hypoteez er en snipefavoritt også...
Gjedder under 2 kg er overrepresentert, men det slenger også noen større. Vi fikk dobbelthugg på gjedde. Akkurat like store, og i veldig godt hold. Gjeddene i denne sjøen viser hvor god tilgangen på næring er. De er grove i forhold til lengden, og fulle av energi.

Eumer Spintube leverer.

Dagens største fikk jeg i det vi var i ferd med å gi oss. På en typisk abborplass fant jeg det for godt å slenge ut en Pig Shad Jr. Reaksjonen lot ikke vente på seg. Et kjærkomment plaster på såret på en dag da det ikke ville seg helt. Ikke den største gjedda vi har sett, men til å være Jarenvatnet er dette bra, og lover veldig godt for framtiden.

Kompensasjonsgjedde som plaster på såret...
Temperaturen i vannet var fortsatt 17 grader, men sommeren er helt klart over. Vi hadde store forventninger. Mens Lars hadde godt abborfiske på sen kveld tidligere i uka var det nå helt umulig.
Frustrasjonen vokser når man prøver alt man har i skrinet uten å lykkes. Slik er abborfisket. Så utrolig lett når det klaffer, men tilsvarende utfordrende hvis man ikke treffer.

Vi dro hjem. Nye planer legges. Strategien nå er kveldsfiske.
Høst blir snart til vinter...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar