Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 17. mai 2016

Oslofjorden 16.05.16 - Snartur

"Carpe diem" har pent lite med karpefiske å gjøre, og egentlig ikke så mye med musikk å gjøre heller, men desto mer med hverdagslykke.

Jentungen skulle i bursdagsselskap klokken 15.00, hos noen som bor et steinkast fra Holtekilen her på Høvik hvor vi bor. Jeg benyttet anledningen og leverte prinsessen med fiskestang på ryggsekken min, før jeg ruslet ned til vannet.

På med en etterhvert velbrukt IMA Komomo II, med 0,37mm fluorkarbonfortom mellom den og 0,12mm Fireline. Sistnevnte bør nok skiftes, det første kastet resuterte i to floker så det ble til å kappe av endel meter før jeg fortsatte. Ikke det jeg vil kalle en knallstart, men hvem bryr seg når solen skinner?

Velbrukt IMA Komomo II
På det syvende kastet hadde jeg en følgefisk, en sjøørret som fulgte etter Komomoen. Egentlig ble jeg litt overrasket, for selv om jeg stod på en plass jeg vet at det kryr av små sjøørret, går Komomoen bare noen få centimeter under overflaten og her krydde det av alt fra ender til badende hunder.

Siden følgefisken var liten, ble det med noen kast til før jeg ruslet utover i retning Sandvika. For hver 40ende meter eller så stoppet jeg og kastet i vifteform før jeg ruslet videre.

Digg, rett og slett digg.

Det dukket opp et par små følgefisk til, men ingen som virkelig fikk i gang blodpumpa. Etterhvert byttet jeg til noe så klassisk som en Sølvkroken Spesial 10g i sølv/rød og etter noen kast kom det et skikkelig hogg. Om det var makrell, horngjel, sjøørret, havabbor, stripet pelamide eller noe annet gøy vet jeg ikke, for det ble med hogget. Men i en fjord badet i solskinn er det mange muligheter.

For de lokalkjente kan det nevnes at hogget kom ved den første badebrygga når du går utover, rett før man kommer til stranden som kalles "Hawaii". 

Badebrygge
Nå var det dessverre på tide å snu, og tusle i retning prinsesser på sukkerrus. Selv om det bare ble med følgefisk og bomhugg, var det en meget fornøyd småbarnsfar som etterhvert ruslet hjemover sammen med jentungen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar