Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 4. mars 2016

Suzuki med nye småtasser

Neida, Suzuki har ikke fått avkom, men derimot har de skiftet ut flere av sine minste påhengere.

Suzukis søte små (foto; globalsuzuki.com)

Det er DF6A, DF5A og DF4A som er nyhetenes rette navn. Vi snakker altså om små firektaktere på 6/5/4 hester.

I følge Suzuki er de nye modellene letter, stillere, enklere å bruke og har en "unik farge". Sistnevnte får man ta med et smil, fargen er kanskje ny for Suzuki men direkte unik er den neppe.

Det mest oppsiktsvekkende med disse, og hele årsaken til at jeg vil trekke de frem, er at de har oljefilter. Her skiller de seg ut fra både amerikanske og asiatiske konkurrenter. De har også designet motoren slik at den kan lagres på siden, en egenskap som nok vil være praktisk for mange siden dette typisk er motorer som ikke står permanent på en båt, men bor vel så mye i boden som på et akterspeil.

Vekten er 23,5 kilo, til sammenlikning veier min egen Tohatsu 6HK 4T 26 kilo, og den gamle DF6 veide 25 kilo.

Motorene har fortsatt forgasser, EFI (electronic fuel injection) har enda ikke kommet seg ned i denne motorklassen. Du må opp på 9,9B/15/20 HK for å få EFI hos Suzuki. Motorene har en sylinder, og sylindervolum på alle er 138 cm3.

Effekt:

  • DF6 - 4,4KW/ 5250 omdr
  • DF5 - 3,7KW/ 5000 omdr
  • DF4 - 2,9KW/ 4500 Omdr
De kommer foreløpig i lengdene S (381 mm) og L (508 mm), men jeg håper at en XL ikke er langt unna. 

Foreløpig finnes de dessverre bare med intern tank, så som kicker/ trollingmotor er de lite egnet. Som jeg antok for XL-riggen er nok ikke varianter med ekstern tank så langt unna de heller.


Nettsidene til den norske importøren Erling Sande er hverken oppdatert med de nye motorene eller nye priser enda.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar