Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 23. august 2015

Vi tviholder på sommeren!!!

Hurdalsjøen 23.08.2015 - Familietur

Det er to ting som virkelig interesserer meg om dagen; familien min og fisking. Begge deler er ting det helt fint går an å bruke masse tid på. 
Stort sett fisker jeg uten kone og barn, men når kona inviterer på båttur med fisking er det umulig å ikke glede seg. Slike turer er den perfekte blanding av god stemning, avslapping og litt fisking, samtidig som jeg får en ekstra tur ut med båten og masse tid til å leke med ekkoloddet.
De siste dagene har vi hatt skikkelig sommer. Yr lovet sol, 23 grader og 1m/s, og slik ble det også.
Perfekt sommerdag!

Alle skuter bør ha en gallionsfigur...

Vi startet dagen med å fiske av noen godplasser på vei ut til stranda. Vi hadde et par hugg, men det var ingen som ville være med helt inn. Temperaturen i vannet er 19 grader i overflaten nå, og på ekkoloddet kunne det se ut som det meste av fisken stod dypere enn 15m.
Tidligere i sommer har jeg hatt veldig god respons på jiggfiske etter abbor i denne sjøen, så planen var å la barna få prøve seg. Så lenge man kommer til bunnen, jigger litt opp og ned med stanga mens man sveiver inn er sjansene store. Jeg synes til og med jeg kan se at vesla på 3 år har vel så god uttelling som meg når det kommer til antall hugg, og det er i seg selv ganske imponerende når jeg vet hvor mye jeg har studert og fundert på dette temaet. Det blir garantert mer jiggfiske på oss!

Far fisker abbor...


Superkonsentrerte småtasser...

Etter bading og grilling på stranda var det tid for mer fisking. Det hadde nå blitt sent på ettermiddagen og det virket som fisken var mer på hugget enn tidligere på dagen.
Vi fikk et par pene abborer, noe som selvfølgelig var stor stas. Barna er enige om at abboren er en skikkelig tøff fisk, og det er jubel og tilrop fra sidelinjen når fisken skyter avgårde når den settes ut igjen.

Skikkelig tøff fisk...
Release...
Slike turer er gull verdt. De får fram det viktigste i denne hobbyen; gleden. Når jeg fisker alene eller med andre fiskegærninger blir det masse fokus på nettopp fisket. Masse teorier, valg skal tas, strategier skal legges og så skal man konsentrere seg om det man skal gjøre. Det er tross alt selve fisket det handler om. 
Jeg tror det er lett å miste gleden på veien mot suksess. Se på barna. De er spontane og koser seg på turen. Jeg satte ikke pers på turen i dag. Likevel synes barna det er superstas bare å få en fisk i båten. Vi kjører på med mat, godis, tepper og kos. Med tre og et halvt minutt tålmodighet er det ikke sikkert vi unngår blanking, men det er ikke de så opptatte av. Lite slår gleden i øynene på en treåring som får beskue en "sint abbor"... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar