Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 15. august 2015

Testet: Rapala Scatter Rap CountDown

Ny kastewobbler fra Rapala.

Etter at jeg kom meg ut av den verste tørrfluepurismen har jeg fått øynene opp for andre fiskemetoder. Det er lite som slår et spinnerfall i en koselig elv en sommerkveld, men med to små barn i familien bør det helst skje noe når vi er på fisketur. Valget faller da gjerne på mark, sluk eller wobbler.Rapala Scatter Rap CountDown 


Denne sommeren har jeg fisket mest med Rapala Scatter Rap CountDown. Modellen er relativt ny, men konseptet er velprøvd. Dette er nemlig en hybrid.

Scatter Rap-serien er kjent for den særegne skjeen. Med den brede og buede fasongen får man en mer vinglete og livlig gange enn med tradisjonelle wobblerskjeer. CountDown har jeg tidligere o
mtalt her. Dette er en serie med synkende wobblere. De synker med ca 30 centimeter på 1 sekund. Etter 3 sekunder har den altså sunket ca 1 meter. Når man så begynner innsveivingen vil den holde seg på den dybden. Dette gjør det enkelt å fiske av et område så lenge man passer på å løfte stangtuppen slik at man fisker grunnere når man nærmer seg land.

Ønsker man en wobbler som synker raskere finnes det også en Rapala X-Rap CountDown. Denne synker ca én meter på 2 sek. Den leveres imidlertid kun med standard skje. Om det kommer en Scatter Rap-versjon vites ikke.

Serien finnes i en mengde farger, fra firetiger til fiskeimitasjoner. Jeg har brukt den i 7cm/7gram, i fargene Ørret og Regnbueørret. Jeg trives, som tidligere nevnt, best med å kaste multiplikator, og da er små wobblere med litt kastevekt midt i blinken. Rapala påstår at denne skal kunne kastes lengre enn vanlig CountDown, og det virker som at det stemmer.

Den eneste ulempen jeg kan se med disse er den litt stive prisen. En synkende sluk eller wobbler kommer oftere i kontakt med bunnen, selv om denne er laget for å kunne beregne fiskedyp. At den setter seg fast er derfor ikke helt utenkelig. Til gjengjeld er Rapala kjent for god kvalitet på sine produkter.

Jeg har fått både ørret og aborr på dem. Dette er nok en wobbler jeg skal ha flere av i skrinet.


Passe stor abbor på Scatter Rap CountDown...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar