Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 22. mars 2015

Rigging av skojern og plugger

Her om dagen skrev jeg at jeg i et svakt øyeblikk utvidet samlingen av Tomic (en type plugg) og Apex (en type skojern). Nå er de nye ferdige rigget, og noen gamle er freshet opp.

Mine Apex rigger jeg med 0,40 fluorcarbon. FC tåler gjerne litt mer mekanisk slitasje enn vanlig monofilament, og siden den bryter lyset på en spesiell måte, er den tilnærmet usynlig under vann. 


Fluorcarbon

Jeg kapper altså av alt som følger med, og skifter også ut svirvler og enkeltkroken. Først trer jeg på en gummistopper, for å unngå gnissningsskader på skjeden og senen, så en crimp (0,8mm passer fint til 0,40mm sene) og til slutt en treblekrok.


Apex-rigg

Resultatet ser slik ut.


Klar til bruk

Med dette oppsettet går de veldig bra i vannet, og kroker godt. Krokstørrelsen kan man godt variere litt, for roligere gange på skjeden kan man bruke en tyngre krok, enten en som er større eller en som er grovere i godset.

Hele gjengen rigget og klare:

Hele gjengen 1


Hele gjengen 2


Tomicene rigges også om. Enkeltkroken fjernes, og så varierer jeg litt med enten bare et par splittringer, kjede eller å crimpe kroken fast. Jeg bruker FC her også, men går opp til 0,50 mm pga slitestyrke. Lenkene fra Apexen er her gjenbrukt på de største Tomicene. Miljøvennlig og fint altså.


Tomic gjengen 1


Tomic gjengen 2

Jeg ryddet også opp i boksene mine. Endel Tomic hadde rustne kroker, og en Apex manglet hele riggingen.


Fiks oss!

Etter litt jobb var hele gjengen klare til å legges tilbake i boksene sine.


Alt kan fikses

Blyparavanene jeg kjøpte modifiseres også litt, for å gjøre de enklere i bruk. Det viktigste er å sette på en splittring og snapphvirvel i bakkant, så man enkelt kan bytte fortommen mellom blyparavanen og wobleren/ pluggen/ skojernet/ flua eller hva det nå enn er man har bak blyparavanen.


Klar til dypdykk

Ulempen med sånn småjobbing er at man blir skikkelig fiskesyk. Jeg kjenner at det er på tide å dorge litt ørret nå.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar