Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 14. mars 2015

Oslofjorden 13.03.15 - nye matroser ombord

Dro fra jobben 14.30, med knallvær å se over hele horisonten. En kjapp stopp for bensin på veien, og Eivind, Erlend og jeg var på plass i Frøken Evada.

Dagens mål var lyr. Spinn- og vertikalstenger ble plassert i stangholderne på taket og vi ga gass utover fjorden. Med speilblikk var det fristende å kjøre ganske langt ut, så det var det vi gjorde. Omtrent halveis ut til Drøbak var det på tide å slippe gassen, og fiske litt. Med 15 meters dybde under kjølen, og 100 meters dybde rett i nærheten, lå alt til rette for lyr. 

Forholdene var upåklagelige. Utsikten videre utover fjorden var det heller ikke noe å si på.

Drøbak i det fjerne

Utsikten inn mot Oslo var like skyfri. 


Oslo i solskinn

Vi byttet litt på med spinnfiske og vertikalfiske. Eivinds Savagear Sandeel i gul og rød var først ute til å bli spist.


Eivind wincher torsk

Ikke helt targetarten for dagen, men torsk er i hvertfall bedre enn bomtur. 


One down

Eivind var borti tre fisk fra fordekket mens vi lå på denne grunna. Erlend og jeg blanket, og siden det ikke var noe særlig å se på ekkoloddet heller, kjørte vi etterhvert inn til Selskjæret på innsiden av Steilene. Fra skjæret stuper det ned, så håpet var at det kunne stå en lyr eller to langsmed kanten. Det var litt fisk å se på ekkoloddet, men det var smått og ikke veldig bitevillig.

Vi prøvde en plass eller to til, før vi endte opp ved Ildjernet. På sydsiden av Ildjernet stikker det ut en odde, denne odden fortsetter en bra bit utover under vann med 20-30 meters dybde på hver side og er en rimelig sikker fiskeplass for flere arter. Lyren Øyvind og jeg fikk tidligere i år, var omtrent herfra, så håpet var tent for min del.

På vei inn mot grunntungen så vi at det var godt med fisk ned på bunnen på drøye 20 meters dyp. Vi stoppet derfor opp, og slapp med litt diverse jigger. Responsen der nede kom rimelig umiddelbart, og de neste timene lå vi i dette området. Sei, torsk og hvitting var tydeligvis på felles matjakt der nede, ingen store, hvittingen lå rundt halvkiloen med torsk og sei rundt trekvart til kiloen.

Det var fisk i bøtter og spann. Mye gikk ut igjen, men noen ble med hjem.


Erlend huker torsk....

Eivind så plutselig at det var fisk helt oppe i overflaten og byttet om til lettspinnstangen og IMA Komomo II. Dette ga kjapt to sei før stimen trakk dypere igjen.


Eivind med sei nummer 1


Eivind med sei nummer 2

Etter som det ble helt mørkt, eller i hvertfall så mørkt det kan bli med skyfri himmel, kom tidspunktet for hjemreise. Tre mann med fiskelykke og farge i kinnene, rimelig godt fornøyd med tidsfordrivet på en fredags ettermiddag i hovedstaden. Men hvor ble det av lyren?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar