Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 11. februar 2015

Garmin Panoptix

Jeg har akkurat rukket å få en forståelse for hvordan Simrad ForwardScan fungerer, og så kommer Garmin med noe som ser enda litt kulere ut. :)

Panoptix

Panoptix
Ved hjelp av en innebygget AHRS-sensor i egne ekkoloddgivere som enten kan monteres på frontmotert elemotor eller aktermonteres, hevder Garmin at deres Panoptix skal fungere både når båten er i bevegelse og når den ligger stille. I motsetning til Simrads ForwardScan er Panoptixs også beregnet på å se etter fisk, og hvis praksis er noe som helst i nærheten av markedsføringen er konseptet meget spennende for både trolling-, vertikal- og spinnfiske.

Den aktermonterte giveren ser slik ut og heter PS30.


PS30

Varianten for å montere på elmotor ser slik ut og heter PS31:


PS31


Ekkoloddgiverne som brukes er alt annet enn billige, men det er egentlig ganske forståelig med tanke på at de både må ha tidligere nevnte sensor og at det sannsynligvis ligger en hel del utviklingstimer bak dette. Med en pris i USA på 1.499,- USD kan vi fort forvente oss at de kommer til å koste 15.000,- her på berget. Men det er veldig positivt at systemet visstnok er kompatibelt ikke bare med de nyeste og mest fancy modellene fra Garmin. Listen over kompatible enheter er:
  • EchoMap 70s og 70dv
  • GPSMAP 741 og hele veien opp i modellrekken av xs og xsv.
  • 8000-serien
EchoMap 70s er den billigste av disse og har en veiledende pris i Norge på 9.999,- Ta en kikk på filmen under, den er er rå:


Kan du ikke se filmen? Prøv denne linken: http://youtu.be/e2AtZb9_z_k


Forventet leveringsstart er våren 2015, så her må du smøre deg med litt tålmodighet hvis du kjenner at pengene har lyst til å hoppe ut fra bankkontoen din. Alle bildene er fra Garmins egen info: http://sites.garmin.com/en-US/panoptix/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar