Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 26. desember 2014

Oslofjorden 26.12.14 - kosetur

Camilla ville ta noen landskapsbilder til et prosjekt hun holder på med, så da tok vi en liten båttur i Oslofjorden. Å stå opp 07.00 i romjulen med -14 grader ute for å dra på båttur, virket som en helt naturlig ting å gjøre.


Vel utpå møtte vi delfinen fra forrige tur igjen. Denne gangen var den ikke like akrobatisk som forrige gang, men den holdt følge med oss stort sett hele turen.Titt tei 1


Titt tei 2

Som forrige gang var en del av leken å krysse frem og tilbake foran båten. Fruen overtok derfor roret og jeg klatret frem på fordekket med kameraet for å se om jeg kunne få tatt et par bilder av Flipper i front. Det gikk sånn nogenlunde greit, selv om det ikke var helt enkelt å ta bilder av en delfin i konstant bevegelse, fra en båt som også var i bevegelse.

På kryss

Og på tvers


Delfinen dukket også opp på ekkoloddene mine. Legg merke til størrelsen på utslaget den gir på SideScan i forhold til avstand til båten. På begge bildene under har jeg 30 meter som maksimalavstand (eng; range). På det nederst bildet beveger delfinen seg delvis under båten, og jeg får et klokkerent treff på babord side (sirkel), og et mindre treff på styrbord side (pil).

Fin treff, men lant ute til siden (ca 20 meter)

Bra treff, og nærme

På det tradisjonelle ekkoloddet kom delfinen også inn i ekkoloddkonen et par ganger. Den lager et solid ekko. Siden den følger båten blir det ikke en klassisk bue på ekkoloddet, men streker som plutselig dukker opp og forsvinner igjen.


Flipper med CHIRP 1

Flipper med CHIRP 2

Litt mer ekkolodd, SideScan vs tradisjonelt ekkolodd

Jeg får fra tid til annen spørsmål om hva man egentlig ser på SideScan. Her er et eksempel på en grunntopp med agnfisk rundt. Bildene viser det samme begge to, men altså med litt forskjellig teknologi.Topp med småfisk

Topp med småfisk


SideScanbildet med "lesehjelp" i form av rød ring rund agnfisken:

Rød ring viser vei 1


Rød ring viser vei 2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar