Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 23. oktober 2014

Tyrifjorden 23.10.14 - ikke noe å skrive hjem om?

Men jeg gjør det alikevel.Det ble en liten tur ut i går ettermiddag/ kveld. Hovedsakelig for å montere og teste min nye Lowrance GoFree WIFI modul, den kan du lese om HER. Montering og testing gikk veldig bra, og siden jeg hadde med et par vertikalstenger trosset jeg vind og regn og kjørte en tur mellom øyene. Vanntemperaturen er nede på 10 grader, så forholdene for ørrettrolling er bortimot perfekte nå, men det var altså ikke det jeg holdt på med.Etter å ha lest litt av hva Vidar i Team Scuirus har skrevet på diverse amerikanske forum, var jeg nyskjerrig på å teste SonarHub og TM150M med litt andre innstillinger enn jeg har pleid å bruke. Bildene under er med støyfilteret av, fiskeinnstilling "Generell bruk" og enten Medium CHIRP eller låst frekvens ved 105 kHz. Tanken med låst frekvens er først og fremst på grunt vann, hvor dette muligens gir bedre bilder enn medium CHIRP. (10 meter eller grunnere.)

Jeg prøvde selvfølgelig å vertikalfiske litt også, men vinden gjorde sitt til at utvalget av potensielle plasser var rimelig begrenset.


Vertikalfiske Medium CHIRP

Mer vertikalfiske og CHIRP105 kHz

105 Khz

Medium CHIRP
Jeg er ikke helt sikker på hva konklusjonen skal være. Jeg tror jeg må til med den samme typen dupptest som ved Dragonfly vs Elite HDI for å konkludere. Jeg ser poenget med at TM150M har effekttap ut til siden for konen, og at dette sannsynligvis er minst ved 105 kHz og at denne frekvensen bør gi de beste bildene på grunt vann. Jeg er bare litt i tvil om det egentlig har noe særlig praktisk betydning.Fisket?
Jeg blanket med glans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar