Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 15. juli 2014

Vansjø 13.07.14 - litt formiddagsdorging


Erica og jeg tok båten opp i Vansjø for å spise lunsj. Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til å teste TM150M og Sonarhub til litt enkel dorging på grunt vann. Bare to stenger og flatline, men det ble en liten gjeddetass uansett.

Liten gjedde, høyt hår

Vi mistet (selvfølgelig) en som var litt større, men det viser bare at alt var som det pleier.... Dette er forresten den første gjedda jeg har fått på noen av baitsene til Jeff Boggs. Mange skryter fælt av de til både kasting og trolling, men jeg har aldri lyktes med de. Kanskje denne gjedda snur lykken?

Jeg begynner virkelig å like TM150M og SonarHub på grunt vann. Konevinkelen på 16-26 grader er veldig bra til å lete etter fisk som står grunt, og med overflatefilteret satt til lavt på HDSen blir det lite støy og gode bilder. Her følger litt skjermbilder fra den siste utflukten. (Bildene er fra HDS 8 Gen 1.)Med zoom blir de klare ekkoene enda tydligere28 knop med samme følsomhet/ gain som under dorgingen
Med disse resultatene får jeg ikke MINDRE lyst på en CHIRP giver som sender i det øverste frekvensspekteret. TM150M jobber i spekteret 85-185 med Lowrance SonarHub (og 95-195 med feks Garmin) og med høyere frekvenser hadde bildene blitt enda skarpere. Airmar har en giver som hadde vært ideell for mitt bruk (B175HW), men den finnes kun som gjennomgående og koster en hel del mer enn TM150M som er den rimeligste CHIRP-giveren til Airmar. En B175HW står definitivt på ønskelisten, men TM150M er slettes ikke værst den heller. ;)

Noen bilder av TM150M ved siden av P66:


Airmar P66


TM150M og P66
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar