Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 3. juli 2014

Lowrance SonarHub - status så langt

Jeg har nå fått endel timer med Lowrance SonarHub, her kommer noen forløpige synspunkter. Jeg sier foreløpige fordi jeg trenger mer tid med denne teknologien før jeg kan komme med noen "fasit". Ta derfor alt med en klype salt, jeg kommer til å fortsette å skrive om dette i lang tid fremover så informasjonen kommer så fort jeg har den. Denne saken handler mest om hva som ikke fungerer så bra....

Husk å oppdatere Sonarhuben så fort du får den:
http://teamcolibri.blogspot.no/2014/07/lowrance-sonarhub-hvordan-oppdatere-til.html

Jeg har foreløpig prøvd SonarHuben med disse giverne:
  1. Airmar P66
  2. Airmar TM150M
  3. Lowrance HST-WSBL
  4. Lowrance 83/200/455/800 HDI

Selv etter siste oppdatering vil jeg rangere disse givernes prestanda i nøyaktig omvendt rekkefølge av listen over, det vil si at jeg har hatt de beste resultatene med HDI-giveren, som morsomt nok ikke er en ekte CHIRP-giver i det hele tatt. Nå skal vi dog se litt skjermbilder med Airmar TM150M. Disse ble alle tatt i løpet av en times tid i går, og viser at Lowrance fortsatt har endel å jobbe med.

Støyen i bildene kommer fra StructureScan. Jeg får støy uansett om jeg kjører StructureScan i 455 eller 800 kHz. Jeg har ikke prøvd å slå på støyfilteret, men regner med at hvis jeg slår på det på det laveste nivået vil støyen forsvinne.

Streken på tvers av bildene på 10-15 meters dyp er dypriggloddet mitt.

Mye fisk ned til ca 10 meters dyp.
 
 

Solid ekko rett over dypriggloddet
 
 
På bildet under har jeg sluppet et par stein i vannet mens jeg kjører i ca 2 knop. Poenget var å se hvor lenge ekkoloddet sporer steinen på dens vei nedover. Som du ser sporet ekkoloddet steinen helt ned til bunnen på 30 meter. Dette er bra, og viser at følsomheten er god og at konevinkelen er ganske stor.

Stein på vei ned
 
 

 
 
Bildet under viser en grov missvisning av dybde. Dette problemet var der før oppdateringen av SonarHuben også, den får ikke med seg at returekkoet faktisk er bunnen. Her er det circka 23 meter dypt, mens dybdevisningen sier 28.9 meter.

 
 
Vel opp på platået begynner SonarHuben å skjønne at den tuller, og dybdevisningen forsvinner (se de tre strekene øverst i venstre hjørne) noen sekunder før den tar seg inn og viser riktig dybde.
 

 
 
Alle bildene over er fra HDS 5 Gen 2, og som du kanskje har sett virker ikke temperaturviseren. Pussig nok virker den på min HDS 8 Gen 1 som er koblet til Sonarhuben på akkurat samme måte.
 
Temperatur på Gen 1 men ikke Gen 2

 
Bildet fra Gen 1 viser også en annen interessant ting, nemlig frekvensen. På TM150M står det at frekvensen den jobber på er 95-155 kHz, mens HDSen altså sier at SonarHuben kjører 85-145 kHz.

Airmar TM150M spesifikasjon
 
 

Undersiden av TM150M
 
 

Profilbilde TM150M
 
 

Skjøten der en pigtail med vanlig blå Lowrance-kontakt er skjøtet på.
Utfordringene jeg beskriver over er kommunisert til importøren ProNav, som igjen har løpende kommunikasjon med Lowrance. Jeg aner derfor at dette ikke blir den siste softwareoppdateringen jeg kjører på SonarHuben. :)


Foreløpig er jeg altså ikke helt fornøyd med TM150M, men SonarHub med WST-HSBL eller 83200/455/800 HDI fungerer glimmrende. Team Scuirus har også vist at den fungerer usedvanlig bra med Airmar B175HW.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar