Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 22. februar 2014

Grov skisse for takløsning på Evadaen - første utkast

Noen industridesignpriser blir det neppe med det første, men jeg har lekt litt i Paint med et par av bildene av Evadaen for å vise hva jeg kunne tenkt meg å plassere på taket. Med gode ideer fra Terje har jeg en skisse klar i hvertfall. Målet er altså:
 • Stativet skal festes til allerede eksisterende rails, uten å lage noen nye hull i taket.
 • Det skal være demonterbart, men samtidig stabilt nok til å tåle trøkket fra planerboardene.
 • Stativet skal gå nok bakover til at det blir enkelt å betjene stenger og planerboardruller fra akterdekket.
 • Det skal være nok plass til 8-12 stangholdere av rørtypen.
Samtidig gjør det ikke noe om stativet ganske enkelt kan modifiseres for VHF-antenne og radarfeste dersom jeg skulle vinne i Lotto en dag. ;)

Stativ sett bakifraDe grønne strekene er planerboardlinen, den går fra tromler montert på siden, via en trinse på hver side og ut til planerboardene. De røde rektanglene er stangholdere, og de røde sirklene er henholdsvis tromler og trinser for planerboardline.

Stativet fra siden


Kanskje det kunne vært noe?

5 kommentarer:

 1. Ja det är nog en bra plan.

  Det finns ju kopplingar som man använder till kapellställningar för vinterförvaringstält som du borde kunna använda.
  något likannde detta:
  http://www.seasea.se/UserFiles/Byggplast%20och%20Batprylar/estore.byggplast-batprylar.se/ArticleImages/Article/500px/6508_1.jpg

  Sedan bör man väl funder om man skall låta bakkanten av ställningen vila mot taket för att det blir ganska lång hävarmseffekt i de befintliga railens och man/du vill nog inte att de bänds loss. Kanske skall du till och med kosta på dig ett eller två stödfästen i bakkant?

  "Ge mig en fast punkt och en hävarm och jag skal flytta världen" -Archimedes

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei KJ. Du har helt rett, det kan bli et problem. Nå er lengden på den delen av taket ikke så lang i forhold til railsene som det ser ut på bildet. Men det er definitivt noe å vurdere. Takk for input. :)

   Slett
 2. Ja det är ju alltid lättare att komma med åsikter om andras ideer än att komma på något själv.

  Det blir inga problem att komma åt sakerna på taket heller? jag menar att nå för att veva in eller lyfta ur spöna ur hållarna?

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er noe av utfordringen ja. Siden taket "vipper oppover" mot bakdekket, har jeg valget mellom å forlenge stativet så mye at det går lengre bak enn taket, så det røret som går på tvers bak blir lavere enn takets høyeste punkt, eller å avslutte stativet før "vippen". I så tilfelle kan det bli kronglete å få tak i stengene. Planerboardspolene vil uansett betjenes fra siden, så de bør være ok så lenge stativet går 10-15 cm lengre bak enn dagens takrails.Jeg håper å få hentet båten snart, så jeg kan få testet litt, det er tungvindt med en drøy times kjøring hver vei...

   Slett
  2. Jo det förstår jag väl. Min mc står 2h bort :)

   Slett