Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 21. september 2013

Skjermbilder av egenproduserte dybde kart - og en teaser

Jeg tok en haug med skjermbilder av dybdekartet for Steinsfjorden på min Lowrance HDS Gen 2 sist jeg var ute, men nå finner jeg bare igjen to. Som jeg har sagt tidligere; jeg har definitivt mine klønete øyeblikk....

Her er de to jeg fant:

Det første er en splitscreen med ekkolodd og kartbilde, og dybdekartet er basert på forrige runde med datafangst så det er ikke så bra som det jeg la ut her på bloggen. Poenget er å vise hvor tett jeg har kjørt på de stedene jeg anser som spennende. De sorte strekene viser hvor jeg har kjørt, og som du ser har jeg kjørt bort noen liter bensin i min jakt på sonarlogger. Reefmaster kan lage kart med inntil 100 meters kalkulering, men desto tettere sporene er, desto bedre blir kvaliteten. Det kan derfor være lurt å kjøre bevisst tett der man vil ha ekstra god kvalitet på kartet, mens man gir mer "beng" på de mindre spennende stedene. 

Land kommer frem med en grønn farge, mens øyene ikke fylles igjen med den samme fargen. Dette er en bug i nyere Lowranceenheter, og har ikke noe med Reefmaster å gjøre. Øyene vises derfor bare med et blått omriss.

Splitscreen

Neste bilde viser dybdekonturene. Her har jeg zoomet endel ut, og da vises ikke dybden på hver enkelt kontur, med kartet zoomet mer inn vises det ett tall for hver andre meter.(Klikk på bildet for å få større bilde.)

Kartbilde

Og så til teaseren. :)
Jeg har fått spørsmål om kartfiler til Garmin og Humminbird også, noe jeg skal fikse i løpet av en dag eller fire. Så stay tuned dere som har Humminbird eller Garmin, jeg jobber med saken. :)

EDIT:

Nå fant jeg bildene.

Øyene sørøst i Steinsfjorden



Zoomet ut



Zoomet inn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar