Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 8. august 2013

Lowrance med nytt mellomklasseekkolodd

På ICAST viste Lowrance frem sitt nye Elite-5 HDI, og nå har det dukket opp på hjemmesiden deres også. Elite 5 har eksistert lenge, men man har tidligere måtte velge om man skal ha vanlig 2D-ekkolodd eller høyfrekvensekkolodd. Den nye modellen kommer i en variant som inneholder begge, slik at man kan utnytte fordelene i et og samme ekkolodd. Tidligere har man måttet opp på Elite-7 HDI for dette, men nå kommer altså de samme mulighetene i et lodd med 5" skjerm. (Elite-7 har en 7" widescreenskjerm.) 

Ryktene skal ha det til at spesifikasjonene ellers i nye Elite-5 blir like som Elite-7, men uten NMEA. Sannsynligvis vil Elite-5 HDI bli endel rimeligere enn HDS 5 og Elite-7, men er altså et godt alternativ for den som ikke vil ha SideScan eller alle tilkoblingsmulighetene som HDS-serien har. Det er uvisst om 2D-ekkoloddet i Elite-5 HDI blir den samme som i Elite-7 (som igjen er det samme som i HDS-serien, dvs veldig bra) eller om det vil ha den samme teknikken som dagens Elite-5.

Dagens Elite-5 koster 5.000-5.200 hos Mjøsservice. Dagens HDS 5 koster 6.500.
PS: Da Elite-5 har muligheten for å lagre/ logge sonardata på ett Micro SD minnekort, er det sannsynligvis et av markedets rimeligste ekkolodd/ kartplottere med den muligheten. Slik logging er en forutsetning for å kunne lage egne dybdekart.


Kilde og bilde: www.doctorsonar.com og www.lowrance.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar