Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 16. juni 2013

Steinsfjorden 09.06.13

Det var en noe redusert gjeng som våknet til strålende solskinn på søndagen, etter lørdagens fisketur og påfølgende inntak av fludium. Tommy bidro til å få mager og humør i vater igjen, i form av pannekaker til frokost for hele gjengen.

Etter pannekaker og (alkoholfri) væskeinntak som en gjeng kameler etter ørkenvandring, ble leiren revet og vi tøffet over til Steinsfjorden.

Brua under E16 mellom Sundøya og Slettøya er i utgangspunktet ikke noe problem, men med 1,5-2 meter høyere vann enn normalt, var det på hengende håret at Evadaen kom igjennom. Vi måtte legge ned taklanternen for å smyge oss igjennom.

Vi testet først vertikalfiske med jigger i diverse størrelser. Jeg hadde på en mindre gjedde på en Alien Eel, men den slapp fort. Vinden frisknet dessuten til, og uten drivanker ble vertikalfisket fort vanskelig. Evadaens kombinasjon av overbygg og relativt grunn V-bunn gir skikkelig avdrift. Jeg tenkte ikke på det der og da, men vi kunne brukt drivankeret jeg har liggende i i Silveren. Neste gang.....

Vertikalfiske ble erstattet med dorging. Vi fulgte vestsiden av fjorden nordover, med diverse gjeddegodsaker hengende bak båtene. Tommy og Eirik i Silveren satset på plast, i form av tradisjonelle woblere. Vi i Evadaen kjørte gummi, i form av Storm Kickin Minnow og en navnløs variant fra ebay. Felles for alle disse er en gange i vannet som går tradisjonelle woblere en høy gang, de ser VIRKELIG ut som fisk.

Team Colibri med "nytt" mannskap

For å gjøre historien kort, kan vi konkludere med at gummi utfisket plast fullstendig. I Evadaen tauet vi gjedder mer eller mindre i et kjør de neste par timene, mens gutta i Silveren blanket. Ingen virkelig store, mest smågjedder og en rundt 4-5 kg. 

Dagens største

Litt mindre

Etterhvert samlet vi båtene igjen og gikk over til å drifte langs land på innsiden av Herøya mens vi (Trygve og jeg) kastet. De fleste var opptatt med å pleie en mystisk hodepine, som tydeligvis hadde vært ytterst smittsom. Jeg antar at den eneste grunnen til at jeg unngikk smitte, var at jeg sov i Evadaen mens de andre gutta hadde sovet i lavvoen....

Trygve kastet med woblere, mens jeg byttet på med ymse jerkbait fra AGAT og Strike Pro. Allerede på første kastet med en Buster smalt det på en snipe hos meg. Noen kast senere fulgte Trygve også på med en, og flere fulgte. Trygve endte til slutt opp med en knepen snipeseier, men jeg kan unnskylde meg med at jeg også prøvde noen poppere, og slikt gir sjelden det samme antallet gjedder som utstyr som går under overflaten. (Faktisk ga poppere null og niks denne dagen.)

Ettermiddagen ble avrundet med et etterlengtet besøk på burgersjappa, før retur til Oslo.

Takk for turen gutta!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar