Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 30. juni 2013

Dypriggen nesten på plass i Evadaen

Det ble tid til en kjapp tur opp for å se til Evadaen i dag. Jeg hadde egentlig en plan om å få på plass braketten for dypriggen også, men fikk bare festet basen som gjør at dypriggen kan dreies. Selve festebraketten hadde for korte skruer til at jeg fikk skrudd den fast på basen.

Bildet under viser begge deler før montering, de korte skruene står i braketten. For spesielt interesserte kan jeg nevne at braketten heter "Mounting Base" og basen "Low-Profile swivel base" hos Cannon. Jeg er litt overrasket over at Cannon sender med så korte skruer at det ikke passer med deres egne deler. Litt småsur ble jeg også, dette betyr en ny tur til Clas Ohlson eller Biltema.....

Festebrakett til venstre, swivel base til høyre.
Som sagt fikk jeg i hvertfall montert basen, denne kommer uten skruer i pakken, så her var jeg forberedt. Jeg har skrudd fast basen med fire solide treskruer, så får vi se om det holder. Alternativet er å bruke gjennomgående skruer med skive og mutter under planken, slik jeg har gjort det i Silveren. De to hullene du ser i planken ved siden av basen er for stangorgelet (øverst) og for å holde tangen jeg bruker til å avkroke fisk (nederst).

Basen på plass
Neste bilde er tatt fra siden. Knotten som peker til venstre låser opp basen, slik at dypriggen kan dreies.

Mangler bare braketten....
Når jeg kjøpe basen, fulgte det med en sak jeg ikke trenger. Bildet under er en "Tab Lock Base". Gi meg et hint hvis du vil kjøpe den. :)


Brakett til salgs

Mens jeg uansett var i båten, plugget jeg inn den nye kartbrikken i HDSen for å se på kvaliteten på kartdataene. Ikke overraskende var de ikke det helt store, dog bedre enn ingenting. Det kommer til å ta lang tid før jeg har fått inn nok sonardata til å lage egne dybdekart, så dette får duge så lenge. Under er det noen skjermbilder, så kan du bedømme kvaliteten selv.

Storøen marina

De svarte linjene er spor fra mine tidligere kjøreturer. Jeg kan selvfølgelig slette disse, men de er kjekke å ha så lenge jeg sanker sonardata. Jeg prøver helt bevisst å kjøre litt forskjellige ruter hver gang jeg er ute for å få inn mest mulig data. Kartprogrammet jeg bruker (Reefmaster) skal ikke ha mer enn maks 100 meter mellom hvert spor. Desto tettere sporene blir, desto bedre kvalitet på kartet.

Bildet under viser en grunne som jeg har kjørt litt rundt tidligere. Navnet "ufarlig grunne" kommer ikke fra Navionics, men fra et waypoint jeg har liggende i HDSen fra tidligere.


Her kommer et bilde av overgangen mellom Tyrifjorden og Steinsfjorden. Veien er ikke markert opp, så her skulle man tro at det bare er å kjøre igjennom. Det er det IKKE, for her er det altså en bro hvor E16 går over. Brua finnes på alt av kart, så det er litt skuffende at ikke Navionics har klart å markere denne.Siste bilde er Steinsfjorden. Den langsmale øya til venstre i bildet er Herøya. Hvis du lurer på  nøyaktig hvor i Steinsfjorden jeg fikk gjeddene jeg har skrevet om før, så ser du svaret her. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar