Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 2. mai 2012

Verdens Ende 27.04-01.05.12

Vårens vakreste eventyr er en fast greie for tre kompiser og undertegnede på vårparten. Tidligere år har Vänern og Mjøsa vært scenen, men i år var Verdens Ende ytterst på Tjøme utenfor Tønsberg målet.

Campingen har en nettadresse skapt for pessimister (http://www.verdensende.no/), og standarden står til navnet.... På den positive siden må nevnes meget hyggelig bemanning og hyggelig pris hvis målet bare er en seng under tak. Bonuspoeng for plass til tre biler og to båthengere foran hytta.

Fredag kveld ble brukt til øl og løst preik, men lørdag morgen var vi på vannet. Team Ælva med Anders og Stian, Team Colibri med meg og etterhvert Øyvind. Jeg var (som vanlig) først på vannet, via en båtslipp som byr på sine utfordringer. Fjellknaus på den ene siden og en brygge på den andre kombinert med en kant nederst som du definitivt ikke vil trille hengeren utenfor.

Litt trangt om saligheten mot fjellet.

Men enda trangere mot brygga.


Etter litt svetting ved bilrattet var begge båtene på vannet og vi kunne endelig få rigget ferdig.


Klare for tre og en halv dag med fiske.

Jeg begynte bra med en liten ørret, og rett etter en kilosfisk på vei innover Røssund.

Kilosørret på en 9 cm Rapala Countdown med sort rygg og gulhvit mage. 

For å gjøre en lang historie kort ble det plenty med ørret på Team Colibri, med Øyvinds flotte fisk på 1,5 kg på topp. Vi fikk mest fisk på kasting med små sluker (blå og sølv 10g holographic Møresild var vinneren på sluksiden), og forbausende lite på dorging. Så godt som all fisken tok helt opp i fjæresteinene. Vanntemperaturen varierte endel men lå stort sett på 8,5 til 9,5 grader.

Øyvinds sjøørret på 1,5 tok en 9cm Rapala Husky Jerk med blå rygg og hvit buk dorget omtrent oppe på land.

De fleste lå fra denne størrelsen og opp til 5-600g.

Stian hadde en kort gjestevisitt i båten min, og fikk selvfølgelig mer fisk på de timene enn resten av turen til sammen. Ser ut som han trivdes med vinden i håret også. :)

Stian bak roret i Team Colibri.


Her har han funnet en plass med fisk også. Vi var i kontakt med flere ørret ved brua fra Tjøme til Hvasser over Røssund.


Stians sjøørret på vei inn.
Været varierte mellom helt ok og fantastisk. Gutta i Team Ælva visste å nyte godværet:


Helt ok å være troller under slike forhold, selv uten fisk.


Den siste dagen ble det havblikk og strålende sol, så begge båtene trakk langt ut. Team Colibri kjørte østover på utsiden av Færder, mens Team Ælva kjørte sydover til de sydligste grunnene.

Store Færder og fyret. Fantastisk vær!

Dessverre ga den siste dagen null fisk til begge båter, og det dukket opp sel OVERALT. Jeg har ikke sett så mye sel i et lite område siden jeg var i Sørafrika, de var overalt.

Ikke lett å ta bilder av sel, men her er det 5-6 stykker rundt båten.

Vi pakket snippvesken i fem-sekstiden og satte kursen tilbake til Oslo. Den siste pratet gikk selvfølgelig rundt hvor Vårens Vakreste Eventyr 2013 skal gå. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar