Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 8. januar 2012

Harestuvatnet 08.01.12

Da var det endelig tid for sesongens isfiskedebut. De siste årene har jeg tilbragt utallige timer på Nøklevann i Østmarka i Oslo. Dette er et utrolig spennende vann, men jeg har rett og slett blitt litt lei....

Etter å ha diskutert med turkameratene Anders og Stian, ble valget om Harestuvatnet i Lunner kommune tatt over sms og mail. (Det å prate med hverandre er som kjent umotens.) Vannet er delvis et OFA-vann og dekkes av det vanlige OFA-fiskekortet. Dessuten er det et såkalt "moderne meitevann", hvilket betyr at det er lov å fiske med inntill tre stenger. Se http://www.ofa.no/ for mer informasjon om dette og fisket i vannene rundt Oslo.

Jeg plukket opp Stian på veien, og vi var på isen rundt kl 09-09.30. Vi hadde fått noen tips fra en med mer erfaring fra vannet enn oss (noe som ikke betyr allverdens, ingen av oss hadde vært her før). Stian og jeg begynte omtrent midt på vannet, på østsiden. Ut med meitestengene, mens vi brukte pimpel og mormyscha langs land for å se om det var noe abbor eller sik hjemme.Stian i Basecamp, klar for en dag på isen.


Det var ganske liten dybdeforskjell og kun 6-7 meter midt utpå. Ikke idelle forhold for ørretmeite i et vann med gjedde med andre ord.

Stian på isen, rekke med ismeitestenger fra han og utover.

Været var bra med sol og noen skyer, og ikke minst vindstille. Isen bestod av cirka 10 cm stålis med 10 cm snøis på. På isen var det 10-15 cm nysnø fra de siste par døgnenes snøfall. I tolvtiden dukket Anders og bikkja opp også. Vi benyttet anledningen til å flytte oss sørover mot noen øyer og en annen plass vi hadde blitt fortalt kunne gi fisk..

I sørenden var det enda grunnere. Kun 2-4 meter med vann under isen. Jeg gadd ikke sette ut meitestengene, men Anders satte ut et par stykker mens vi fortsatte å lete etter fisk med myscha og pimpel. Stian mistet en fisk oppunder isen, men bortsett fra det var det helt dødt. (Fisken tok en pimpel med hvit maggot på). Når solen forsvant og frostrøyken kom drivende ble det bikkjekaldt så da pakket vi sammen og satte nesen mot Oslo.

Link til dybdekart over Harestuvatnet og Strykvannet: http://arcus.nve.no/data/raster/dybdekart/djvu/116a.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar