Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 22. januar 2019

Pressemelding: Rapala og Shimano skiller lag.

I følge en pressemelding fra Rapala VMC Corporation holder de og Shimano Europe BV på å avslutte sitt sammarbeid.
Shimano holdt av Rapala - snart historie.

Rapala og Shimano har hatt et utstrakt sammarbeid om distribusjon, dette sammarbeidet sprekker nå. I Frankrike, Spania, Sveits og Portugal avsluttes sammarbeidet allerede 1. juli 2020. Mens Norge, Finland, Danmark, Sverige, Grønland, Island, Litauen, Latvia, Estonia og Sør-Afrika følger etter 1. oktober 2020.
Hvordan distribusjonen av Shimano Citica blir etter 2020 er uvisst.

I disse landene har Rapala stått for distribusjonen (salg til butikker) av Shimanos utvalg. Her på berget kjenner vi dette som Elbe Normark, som altså nå mister sin eksklusive rett på å distribuere Shimanos produkter i Norge.

Tilsvarende slutter Shimano å distribuere Rapala i de landene Shimano eier distribusjonen, primært Sentral-Europa og Storbritannia. Shimano og Rapala fortsetter sitt sammarbeid i de landene hvor de eier distribusjonsapparatet sammen, men det ligger i kortene at det neppe varer evig. Dette gjelder primært i Øst-Europa.
Shimano Tekota LC - referansesnelle for trollingfiskere. 

Shimano og Rapala har gått hånd i hånd i hele 26 år, så det er ikke en kortvarig sommerforelskelse som nå går mot slutten. Hva konsekvensen av dette vil bli for oss i Norge er uvisst, i følge samme pressemelding har Shimano stått for cirka 10% av Rapalas omsetning i områdene det gjelder, og Shimano har utvilsomt et EKSTREMT sterkt merkenavn i Norge, kanskje det sterkeste av dem alle innen sportsfiske. Så dette er neppe en gledelig nyhet hos de norske medarbeiderne hos Elbe.

Du kan lese pressemeldingen i sin helhet HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar