Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 27. november 2018

Testet: Fullstendig ubrukelig nappvarsler

Innimellom gjør man rene bomkjøp her er Eriks siste...

Ismeitesesongen er på vei, og med det muligheten for å finpusse utstyret. Under ser du oppsettet jeg har brukt de siste 3-4 årene


Oppsettet har fungert bra det, men det har to svakheter. Den ene er dyp snø, noe jeg har løst ved å spa eller sparke bort snøen. Den andre svakheten er at to av de fire elektroniske nappvarslerne jeg har hatt har sprukket i plasten rundt skruen som holder de oppe. De har rett og slett ikke tålt kombinasjonen av minsugrader og hard behandling i pulken under transport.
Patentet mitt går i oppløsning.
Derfor har jeg begynt å snuse etter en bedre løsning, og har derfor sett på nappvarslere som festes direkte på stangen i håp om at de skal være mindre utsatt for min uvørne behandling og derfor holde lengre. Jeg innrømmer lett at jeg er svak for dingser. Og som sådan er jeg et lett bytte for diverse apper og nettsider som selger ting fra Kina, i dette tilfellet Wish.

Det finnes en drøss med elektroniske nappvarslere der ute, denne spesifikke het¨4pcs Electronic Fishing Rod LED Light Bell Clip Fish Bite Alarm Tool with Sound-light Alarm Device¨ men den selges under diverse navn.


Dette så da helt ok ut, og et par hundrelapper inkludert porto for fire stykker var grei pris også.

Vel hjemme er det bare å innse at dette er ubrukelig. Nappvarsleren er såpass ufølsom at det må skikkelig press på sena for at den skal pipe, i praksis må du ha låst snelle. Siden jeg alltid har frikoblet snelle ved ismeite (og alt annet meite) er denne varianten helt ubrukelig.
For hard motstand - ubrukelig uten å låse snella.
I praksis må jeg ha en nappvarsler med løpehjul ala de gamle. Så min søken etter det perfekte ismeiteoppsettet fortsetter.

4 kommentarer:

 1. hmm om du skruvar och limmar fast en längre arm i de små plupparna så bör det ju kunna fungera bättre... det går då åt mindre kraft att utlösa den... Kansek blir det tom lagom mothåll för fisken...

  SvarSlett
  Svar
  1. Men du må fortsatt ha låst spole på snella for at det skal fungere.

   Slett
  2. mjo... å andra sidan vore det ju inte svårt att göra en som du vill ha...

   Jag lägger det i projekthögen... :)

   Slett
  3. Nå ser det ut til å bli helt nye stangholdere for isfiske på meg, så da ender jeg nok tilbake på klassiske nappvarslere uansett. :)

   Slett