Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 12. oktober 2018

Testet: Daiwa Prorex lure bag

I løpet av sommerhalvåret har vi i Team Colibri testet en av Daiwa Prorex sine nye "soft bags", nærmere bestemt lure bag small. Dette er deres minste modell som også kan betegnes som en skulderveske. Da vi mottok denne fra Daiwa tenkte vi at den ville være ypperlig til kortere turer, og spesielt ved elvefiske etter ørret.
Smidig bag i kjent Prorex-stil
Bagen er laget i mykt materiale tvers gjennom, med litt stivere og tykkere bunn enn vegger. Dermed er form og fasong sikret, og man unngår at bagen kollapser etter en tids bruk. Bunnen er også gummiert for å hindre at fuktighet trekker inn. Alle ytre lag i bagen er vannavvisende, og skal ifølge Daiwa motstå korte regnskyll uten å trekke vann. Vi kommer tilbake til dette senere. Bagen er fremstilt i polyuretan med PVC-belegg som medvirker til at den ikke trekker noe vann. Det gir også bagen den egenskapen at den ikke føles noe tyngre å bære når den blir våt i motsetning til bager i vanlig tekstil. Videre er skulderstroppen utstyrt med en justerbar "pad" i mykt materiale, som sikrer at det er behagelig å bære bagen selv når den er fullastet.
Justerbar "padding" 
Sammen med bagen følger to standard utstyrsbokser med målene 36x22,5x5,5 cm. Dette tilsvarer Plano sine 3700 størrelse. Disse to boksene fyller ut hovedrommet i bagen, men det viser også at det rommer ganske så mye i en ellers så liten og nett bag. Det neste rommet om man jobber seg fremover er et smalt rom mellom hovedrommet og de to frontlommene. Dette rommet er ikke fullt så stort at man får ned en slik utstyrsboks, men det er fortsatt rom for eksempelvis løse pakker med soft baits, eller annet utstyr i løs form.
Romslig hovedrom på toppen og tre lommer foran
De to frontlommene er separate lommer ment for ekstrautstyr som jiggskaller i følge Daiwa sine nettsider, men for ørretfiskerne kan man fint plassere små slukesker i disse lommene. Jeg har brukt frontlommene til diverse utstyr som målebånd, avkrokingstang og fortomsmateriale. Lommene er lette å komme til slik at utstyr man gjerne vil ha tak i kjapt fint gjerne kan plasseres her.
Små, lettilgjengelige lommer i front
Glidelåsene på denne bagen har vært et punkt som har trukket ned i tester opp mot andre aktører på markedet. Punktet som trakk ned var visstnok at glidelåsene var noe trege og vanskelige å bruke. I starten av testperioden var det helt klart slik at glidelåsene satt i overkant hardt, og føltes noe trege å operere. Utover sommeren ble ikke dette lenger noe tema etter hvert som bagen var i økende bruk, og jeg vil på ingen som helst måte si at dette er et negativt punkt ved denne bagen. Det er viktig å påpeke at designet er slik at vann ikke skal trenge inn i bagens rom og dermed må glidelåsene beskyttes på et vis. Daiwa har løst dette ved å la overhengende kanter av polyester overlappe glidelåsen og dermed danne et beskyttende lag utenpå glidelåsen. I starten oppleves dette muligens som treg glidelås da man til tider må skyve stoffet til side samtidig som glidelåsen skyves frem.
Romslig mellomlomme
Når det gjelder bagen sin evne til å motstå vann har vi ikke hatt bagen så lenge at vi ønsker å komme med noen direkte konklusjon. Daiwa på sin side påstår heller ikke at denne er 100 % vanntett, men heller vannavvisende. Sistnevnte tør vi stå bak etter å ha utsatt bagen for vått underlag langs Renaelvas bredder en sensommeraften. Det kom også en del små regnskyll i løpet av de timene jeg gikk langs bredden uten at det påvirket innholdet i bagen, som besto av blant annet en lommebok og et kamera for å nevne noen av tingene som helst skulle holdes tørt.
God plass i hovedlomme, og utstyret har holdt seg tørt under vår bruk
Daiwa Prorex lure bag fremstår for meg som et meget godt kjøp om du er ute etter en bag i mykt materiale. Det finnes ulike størrelser, og materialet som er brukt i den omtalte bagen er likt for dens større søsken som nok er bedre egnet til blant annet båtbag. Prismessig ligger Daiwa som vanlig godt an blant konkurrentene, og kvaliteten er i stor grad minst like god. Som skulderveske ved landfiske er bagen et godt alternativ, og meget behagelig å bære med seg på tur.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar