Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 29. september 2018

Selfiestang for actionkamera i båt

Selfiestang er for fjortiser og japanske turister. Men med vår vri blir det selvfølgelig noe helt annet... Det er uansett stadig flere som ønsker å filme fisket sitt, så her kommer vårt tips til kamerastativ som er egnet i en båt.

Dag R kom på opplegget, og vi brukte det på to kameraer da vi filmet til havabborfilmen vår.

RAM-mounts har en ferdig løsning for selfiestang, og det finnes flere andre løsninger som gjør omtrent det samme der ute. Men felles for disse er en ganske frisk prislapp. Vår variant koster under 450 kroner. Vi begynner hos Clas Ohlson hvor vi kjøper en RAM-kule i størrelse B som vi monterer på båten. I eksempelet her kjøper vi en med flat base men de finnes også for feste på rail (rekkverk) og sugekopp. Vi plukker også med en B-kule med gjenger for kamera.
RAM-kule i B-størrelse

RAM-kule i B-størrelse med 3,5mm gjenger. 
Neste stopp er en annen dingse-sjappe, Kjell & Company. De har flere selfiestenger men det er to som er aktuelle for oss, forskjellen på de er lengden. Hama Selfiestang for GoPro finnes i både 90 og 120cm totallengde, vi bruker den lengste av de.
Hama selfiestang

Med handlerunden unnagjort er du snaue 450,- fattigere og snart i mål.
Dagens "fangst" - snart klar for film.
Jeg har utelatt en del fra handlelisten min, nemlig armen som du må ha mellom kulene. Årsaken er enkel, jeg har flere av disse fra før i B-størrelsen. Hvis du ikke skal gjenbruke kan det være greit å kjøpe en kort variant, den behøver ikke å strammes til fult så hardt for å sitte som de lengre variantene. Clas Ohlson har denne også, til den nette sum av 129,-
Komposittarm til B.
B-kula med den flate basen skal monteres på passelig sted i båten. Personlig har jeg flere av disse siden jeg også bruker de til andre ting (Ikke minst for å holde vanlig kamera og mobil). Filmmessig er det en fordel å ha den på litt avstand fra der du står og fisker, en meter eller to er et godt utgangspunkt. Jeg har en kule ved konsollen, en helt bakerst og en i front.

Så kommer trikset. B-kula med gjenger passer i bunnen på gjengene i selfiestangen. Det er helt vanlig 3.5mm hull akkurat som på de fleste kameraer og kamerastativer.
We have a match!
Selv om Hama kaller stangen GoPro så passer den selvfølgelig til andre actionkameraer også, så lenge disse bruker samme type feste. Mitt eget SJCAM passer like fint som dags GoPro.

Nederst på selfiestangen er det et bånd festet i en løkke. Denne er fin å legge et par runder rundt RAM-kulen du fester stangen mot
Kameraer rigget. (foto, Atle Høidalen)
På bildet over ser du selfiestangen i bruk på min Starweld Fusion 16DC, en foran og en bak. Det er lurt med mer enn ett feste, delvis for å kunne flytte kameraet rundt etter hvor solen treffer, og delvis for å filme litt ulike vinkler. Slike perspektivskifter gjør filmen mer interessant og givende å se på.

PS - vi har tidligere testet RAM-mounts fine mobilholder, som også passer til B-kulen, den testen kan du lese HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar