Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 24. april 2018

Utstyrstips: Giroljepumpe

Oljeskift er unektelig ensbetydende med litt søl og klin, men det finnes hjelpemidler der ute som kan hjelpe deg og som dessuten gjør det for en billig penge.

Tidligere har jeg hatt en pumpe i metall, med ymse overganger til ulike motorer. Kjøpt på nett fra USA for endel år siden. Den pumpa har vært helt topp den, helt til den forsvant på mystisk vis i våres. Jeg kjøpte derfor en enkel pumpe på Biltema som reserve, mest i påvente av at jeg skulle rydde opp nok i egen bod til å finne igjen den dyre pumpa.
Biltemas giroljepumpe (foto: Biltema.no)


Artikkelnummer 25776 "Pumpe for giroljeskift" er neppe noe for proffbrukeren, men noe annet kan man ikke forvente til 69 kroner heller. Siden alt er i plast må man legge litt bånd på supermannkreftene under pumpingen, og sørge for at oljen holder en temperatur som gjør den lett håndterlig. Men det siste bør man alltid sørge for uansett, rett og slett fordi man da er sikker på at den renner inn i alle kroker og hulrom der den skal under påfylling. Romtemperatur er et bra utgangspunkt.

Plastdysen passet i min Suzuki 80HK, mens metalladapteren passet i dorgemotoren, en Tohatsu 6HK. Full klaff på begge motorene på første forsøk.

Gjengene i pumpehodet passer rett på flasken med Biltemas API GL-4 girolje, mens den ikke passer på samme i API GL-5. (Som Suzukien skal ha). Det siste var dog ikke noe stort problem, for med forlengeren på pumpen gikk det fint å holde pumpen i oljeflasken med den store åpningen også.
Ferdig!
Tomme malingsspann er forresten fine til spilloljen, merk med spillolje og lever som farlig avfall på gjenvinningsstasjonen.

For de som ikke liker Biltema, har Quicksilver en variant som er tilnærmet identisk. Fordelen med Quicksilver-varianten er at forlengeren av pumpen er teleskopisk, så det er ikke et løst rør der du kommer til å rote vekk slik det er på Biltemas variant.
Quicksilver gear lube oil pump.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar