Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 13. april 2018

Adapterkabler til Lowrance Hook2

Lowrance Hook2 er Lowrance sin innstegsmodell, nylansert og nydesignet fra bunnen og opp (pun intended). Modellene som sådan liker vi, men utvalget ekkoloddgivere har vært en begrensende faktor.

Du finner en dyptpløyende artikkel om Lowrance Hook2 fra lanseringen HER, og hvis du ser etter adaptere til andre Lowrance modeller så finner du en sak om de HER. Vår første, og foreløpig siste, testtur med Lowrance Hook2 finner du rapportert HER. I den rapporten kan du lese at vi forsåvidt får ekkoloddet til å lese dybden ned dit Lowrance har lovet, men ellers er det på 0-20 meter Hook2 gjør en bra jobb med Splittshot-giveren vi har fått låne.

Årsaken til dette er sannsynligvis den ekstreme konevinkelen, ved 200 kHz har alle giverne til Hook2-serien en konevinkel på over 40 grader. Det er sikkert fint for bass-fiskere som ser på alt dypere enn 5 meter som "deep water fishing", og det er høyst brukbart for de som bare fisker gjedde eller gjørs i grunne innsjøer på Østlandet, men for resten av oss er den konevinkelen for stor. Konsekvensen av ekstrem konevinkel er at det blir vanskelig å vurdere hvor fisk befinner seg i forhold til båten, og bunnvisningen blir upresis.

Her kommer så to nye adaptere inn i bildet. Siden Hook2 har en helt ny plugg for ekkoloddgiveren, kan ikke eksisterende ekkoloddgivere brukes uten adapter:
To ulike adaptere til Lowrance Hook2
Til venstre i bildet over er "Xsonic transducer adapter" (artikkel 000-14069-001) mens "7-pin transducer adapter" (artikkel 000-14068-001) ligger til høyre. Merk at disse IKKE kan brukes på Hook2 4, altså den minste og enkleste modellen i Hook2-serien. Årsaken er at Hook2 4 har kombinert plugg og kabel for ekkoloddgiver og strøm. Men 4 er uansett et såpass enkelt ekkolodd at det uansett ikke er noe jeg vil anbefale til sportsfiskere.

Til venstre i bildet over er adapteren du trenger hvis du vil bruke en ekkoloddgiver med den svarte kontakten, feks givere beregnet brukt i Lowrance Elite Ti eller Simrad GO. Typisk TotalScan eller HDI-giverne. Til høyre er adapteren du trenger hvis du skal bruke en ekkoloddgiver med den klassiske blå kontakten, feks givere beregnet brukt mot den eldre Hook-serien, HDS etc.

Siden "min" Hook2 5 (jeg har lånte den fra Navico) er beregnet på Splittshotgiveren med 2D og DownScan, er det den siste adapteren som er den aktuelle med mitt utvalg av ekkoloddgivere. Tanken er å teste 83/200/455/800-HDI og Airmar P66, men får jeg tid blir det en liten runde med HST-WSBL også.

Slik ser kontaktene på adapterkablene ut:
X-sonic til venstre, tradisjonell blå 7-pin til høyre.
Da ligger alt til rette for en ny testrunde med Hook2. På tide å børste støvet av minstejolla.

Edit 01.06.18 - ny adapter
Denne har vi ikke testet men den gjør at man kan ta en av Lowrance sin vanlige 2D-givere og en LSS-2 (StructureScan) inn mot en Hook2 beregnet for Tripleshot-giveren:
000-14412-001

Med det oppsettet begynner virkelig Hook2 å bli spennende.

Edit 06.02.19 - adapter for Hook2 4
Siden Hook2 4 har strømkabel og kabel til ekkoloddgiveren kombinert i en kabel kan den ikke bruke adapterne over. Men nå har det kommet en adapter som gjør at du kan bruke en av de vanlige Lowrance ekkoloddgiverne med den blå kontakten i en Hook2 4.
000-14070-001 for Hook2 4
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar