Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 25. februar 2018

Drammensfjorden 25.02.17 - sik gikk det

Lars meldte om bra fiske innerst i Drammensfjorden, og med en søndag til disp var det på tide at jeg gjorde enda et forsøk på å få sik inn på artslisten min.

Jeg kjørte fra Høvik i syvdraget og møtte Lars på stedet vi var enige om å møtes, helt innerst i Drammensfjorden. Det er sikkert ti år siden jeg prøvde meg på sik sist, men det har blitt noen forsøk opp gjennom årene. Pussig nok har jeg aldri klart å få arten, til tross for at jeg har vært på riktig sted til riktig tid også tidligere.
Utstyrsfreak og komfortmenneske i ett - da blir det mye på pulken.
Jeg hadde også med ismeiteutstyret mitt og en pose krøkle. I ettertid kunne jeg latt de fleste stengene være igjen i bilen, vi fisket såpass grunt at det var overveiende sannsynlig at det kunne bli sjøørret på agnfisken og da tilsier forskriften maks to stenger.

Vel utpå ga Lars meg litt tips på veien, og ikke minst ble jeg tildelt et hull han hadde foret med mygglarver dagen før, det skulle være "bankers". Siden jeg hadde børstet støvet av mitt noe tilårskomne Lowrance Mark 4 HDI med isfiskegiveren PTI-WBL kunne jeg se at det var fisk nedi der. (Les mer om hvordan det ble portabelt HER.) Men var det riktig art og var den bitevillig?
Sik-take på ekkolodd.
Joda, det var sik og selv om den var treg og vanskelig så fikk jeg da en på myschaen agnet med en enkelt maggot etter noen forsøk. Bildet over viser myschaen min, en sik som kommer inn (mellom myschaen og bunnlinjen), mitt bom-tilslag som sender myschaen til himmels og fisken som svømmer sin vei igjen. De var alt annen enn enkle å kroke, de spyttet ut krok og maggot i rasende fart så tilslaget måtte sitte på sekundet. Men etter at Lars hadde fått den første var det min tur:

Sikelig digg å endelig få arten. (Foto: Lars Horgen.)

Etter den første ble det noen flere på både Lars og meg. Jeg tror vi endte på 8-9 stykker før snø, vind og gråvær gjorde det fristende å avbryte tidlig. Dagens største og min foreløpige sik-pers er kanskje ikke noen trussel mot norgesrekorden (som er 4,15 kg). Men pers er pers.
Dagens største.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar