Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 20. desember 2017

Minitest av Deeper Winter Smartphone Case

For et par uker siden plukket jeg opp en Deeper Winter Smartphone Case hos Villmarksbutikken på Jessheim. Dette er enkelt forklart en litt stor mappe ment for oppbevaring og beskyttelse av telefon og powerbank.

Jeg har brukt Deepers ekkolodd veldig mye i løpet av 2017, og den har vært en trofast tjener på alle kajakkturer jeg har hatt siden april. En utfordring med bruken av Deeper er batterikapasitet, og da ikke til selve Deeperen, men heller telefonen. Der hvor Deeper holder 5-6 timer mens jeg er ute og padler kajakk streiker telefonen etter 2-3 timer avhengig av hvor forsiktig jeg er med bruken. For å forlenge levetiden har jeg derfor brukt powerbank. Bruk av powerbank og lading av telefon i åpen kajakk er ikke noe jeg er stor fan av og der skal Deeper case komme til sin rett neste sesong. Dette er forøvrig den samme erfaringen jeg har gjort meg på isen. Deeper winter case er vanntett og jeg har sett at lading med powerbank fungerer utmerket både i kulde og mildere temperaturer. Kombiner dette med solskjerming, og touchskjerm så har jeg plutselig fått en veldig solid enhet å ha med meg året rundt!
Deeper i hullet med winter case i bakgrunn. Min powerbank kan skimtes i det ytterste rommet der telefonen vanligvis ligger
Deeper Winter Smartphone Case har myk plastikkfilm i front som virker å fungere bra med touch ved betjening av telefon. Tanken er at man skal la telefonen ligge i den ytterste lommen slik at man kan lese av Deeper mens man isfisker. Videre er Deeper Winter Smartphone Case, eller mappa, delt opp med to isolerende "foam-innlegg" ganske likt diverse sitteplater man gjerne kjøper til turbruk. Jeg har brukt å ha det ene innlegget helt i bakkant av mappa da jeg regner med en del varmetap mot den enden som gjerne ligger på isen eller i snø. Deretter følger powerbank med ledning før neste innlegg som da er stroppet fast i den halvdelen som danner fremre halvdel med vindu. Telefonen ligger selvfølgelig inntil vinduet slik at man kan betjene telefonen fra utsiden.
Deeper winter case gir enkel betjening av telefonen gjennom sitt vindu av myk plast
Telefonen sikres i den ytterste lomma ved hjelp av stropper som jeg fester på baksiden av det ene foam-innlegget. dette innlegget presser dermed telefonen mot vinduet. Deeper winter case åpnes på midten. På baksiden av mappa har man plassert et utfellbart støtteben som gjør at man får en viss vinkel på mappa. På bildet over ser man at dette gir en god vinkel ved plassering på isen. Alternativet er å legge det helt flatt.
Winter case med de to innleggene som følger med. Legg merke til stroppene på ene halvdelen som sikrer at telefonen ligger inntil vinduet
Innsiden av mappa er foret i bakkant, men jeg foretrekker å legge det ene innlegget bakerst etterfulgt av powerbank og eventuelle varmekilder.
Her ligger Powerbank løst i bakre halvdel på et av foam-innleggene som isolasjon
Når telefon er sikret i den andre halvdelen stroppes det fast slik at den ikke ramler ut når man åpner mappa. På den måten kan man åpne for å plugge i ladekabelen ved behov. Legg merke til "hakkene" i foam-innleggene som er ment for å føre kabler mellom de ulike rommene man lager.
Det er ulik tykkelse på innleggene. Her må man bare velge det som passer best
Jeg har foretatt en uoffisiell test av hvordan mappa holder på varme. Litt av poenget med unntak av å holde ting tørt, og at man faktisk har et egnet sted å samle telefon og powerbank, er jo nettopp at man skal ta bedre vare på batterikapasiteten. Det betyr at man ønsker å holde telefon og powerbank unna vind, kald nedbør og gjerne noen grader varmere enn det man opplever vinterstid i Norge.

Den første testen jeg gjorde var veldig enkel. Powerbanken lå allerede i mappa, og i tillegg la jeg inn et enkelt termometer. Alt utstyret hadde da romtemperatur på 20 grader ved testens start. Dette ble så satt utendørs i 10 minusgrader. Det er verdt å merke seg at der testen ble gjennomført ble ikke utstyret påvirket noe særlig av vind. Litt trekk vil det alltid være, men ute på isen opplever man gjerne litt mer vind, som igjen påvirker utstyret mer enn vi får til ved en slik test. Dette er likevel en fin test da vi får tallfestet hvordan varmetapet i Deeper case faktisk er. Resultatet av test 1 var at det tok rett rundt to timer før temperaturen var utlignet. Det er verdt å merke seg at det ikke er et spørsmål om hvorvidt temperaturen inne i mappa blir som utenfor, men heller når. At det tar to timer er vanskelig å klassifisere, men vi kan påpeke at det vil ta kortere tid, jo lavere temperatur utstyret holder i forkant av turen ut i kulda.
Winter case klar for test
Når jeg er ute på isen innebærer det som oftest litt kjøring i forkant. Telefonen har jeg stort sett i nærheten for å sjekke kart eller liknende mens powerbanken oppbevares i Deeper case som igjen ligger i sekken et sted i bilen. Man kan anta at temperaturen er noe lavere enn den ville vært hjemme i stua. Legg til at det er sjelden jeg kan gå ut av bilen og rett ut på isen og jeg vil i mange tilfeller ha utlignet temperaturen når jeg har fått somlet meg til å bore første hullet og kan starte fiskingen. Da kan man spørre seg hva fordelen er når man snakker om temperatur og batteriets levetid. Jeg mener det er litt avhengig av været, da det er rimelig å anta at Deeper case er til god hjelp på dager hvor det er vind. Telefon og powerbank vil dermed ikke være direkte påvirket, men heller litt beskyttet. Mappa beskytter også mot elementene i den forstand at man har et isolerende lag mellom hardware og kald snø/is. Vi skal ikke gå inn på noen teori rundt temperatur og direkte påvirkning vinden har på den, men det vi kan si er at vind og evt. snø som utstyret må utsettes for uten en oppbevaringsmappe vil gjøre at det tar kortere tid før utstyret kjøles ned. På den måten kan vi konkludere med at det hjelper å dekke til telefon og powerbank i for eksempel Deeper winter case.
Temperaturen kryper sakte men sikkert nedover, også i Deeper winter case
For å hjelpe til med å holde hardware innenfor trivselstemperatur lanserer vi en ide som ser ut til å fungere veldig bra. Vi mennesker er ikke spesielt glade i å fryse, og selv om jeg ikke er flink til å bruke håndvarmere eller fotvarmere har jeg skjønt at det er en billig måte å unngå å miste både tær og fingre.

Håndvarmere kan varme mer enn hender
Vi mener også at det kan hjelpe deg med å holde temperaturen noen grader over "ute-temperaturen" inne i mappa. En enkel test med håndvarmer beregnet for å holde 12 timer viste seg å utgjøre en forskjell. Etter to timer med en enkelt håndvarmer var temperaturen minus 2 kontra de 8 blå som var utenfor mappa. For 29 kroner hos Villmarksbutikken kan det være en grei investering på de kaldeste dagene. Man får to stk håndvarmere i en pakke og disse holder en viss varme i opptil 12 timer. Det finnes alternativer som gir mer varme på kortere sikt, men disse vi har testet her vil uansett hjelpe om målet er å øke temperaturen noen grader. Da vil både telefon og powerbank trives bedre. Så fort man kobler powerbank til telefon vil også dette avgi varme som helt klart vil bidra til økt varmeproduksjon inne i mappa, men er ikke nødvendigvis nok til å gi økt temperatur.

Det er god plass til både powerbank og håndvarmer i det midterste rommet. Håndvarmere kan også plasseres sammen med telefon eller for seg selv under powerbanken og det bakerste foam-innlegget
Test nummer tre var å putte begge håndvarmerne inn i mappa. For å prøve å få bukt med litt kondens som dannet seg med en enkelt håndvarmer i forrige test lot jeg glidelåsen være litt åpen fra starten av under denne siste testen. Da sank temperaturen rett under nullpunktet etter 15 - 20 minutter fra 20 varme innendørs. Men ved å lukke igjen glidelåsen økte temperaturen overraskende nok til 4 varmegrader i løpet av de neste 20 minuttene. Det forteller oss at håndvarmere fungerer, men også at mappa er veldig isolerende. Disse håndvarmerne er luftaktiverte og gjorde nok jobben godt i starten når de hadde fått tilført mye luft. Videre taper den seg selvfølgelig etter en stund, da effekten av slike varmere er avtagende med tid. Det er verdt å merke seg at kondensen kom tilbake da jeg lukket igjen mappa. Denne kondensen var nesten fraværende en time senere, samt at temperaturen da var 1 plussgrad. Temperaturen hadde nå sunket tre grader, men var fortsatt langt unna de 8 kuldegradene som var utenfor mappa. Etter to timer lå temperaturen inne i mappa på ca 2 kuldegrader. Selv om dette er samme temperatur som jeg hadde etter to timer med en enkelt håndvarmer må jeg påpeke at utgangspunktet to timer tidligere i denne testen var minus 1, og ikke 20 varmegrader. Begge håndvarmerne hadde nå tapt seg veldig, og ga ikke fra seg mye varme lenger. De varmet seg derimot opp igjen når jeg åpnet mappa og la de på kjøkkenbenken. Disse luftaktiverte varmerne må derfor sies å være et middels alternativ som varmekilde i Deeper winter case. De fungerer, men med en bedre varmekilde vil man få mye mer ut av et slikt system. Vi registrerer at man nå får kjøpt powerbanker med slike håndvarmer-elementer, og det kan nok være et godt alternativ. Mer om dette ved en senere anledning.
Fortsatt minusgrader etter et par timer i kulda, men vesentlig mildere enn utenfor
Det jeg har lært etter disse enkle testene er flere ting. Den aller viktigste er ikke at håndvarmere fungerer, for det var forventet. Det viktigste var nok heller at Deeper case isolerer godt. Så fort glidelåsen ble åpnet sank temperaturen betraktelig, mens den økte når man lukket den helt igjen med et par håndvarmere inni. Har man ingen varmekilder inn i mappa vil ikke temperatur øke om man lukker igjen mappa, men den vil ikke synke like kjapt som med glidelåsen åpen. Temperaturen telefonen og powerbank opplever vil også være en god del mildere enn ved å ligge åpent ute på isen. Avslutningsvis vil jeg legge til at Deeper winter case finnes i to størrelser. Jeg har en Samsung S7 og valgte den største modellen. Denne oppleves ikke stor i det hele tatt, og den mindre utgaven ville vært altfor liten. Dette er verdt å merke seg også for dere med litt mindre telefoner, da det fort kan lønne seg å ta den største utgaven.

PS - CountryFisher har også skrevet og filmet litt om Winter Smartphone Case.

Kom dere ut på isen folkens, det er der det skjer!4 kommentarer:

 1. Grei test dette. Kan nevne at behovet for varmeelement kan variere mye. En del telefoner avgir også mye varme, noe som kan redusere behovet for ekstra varmeelement. Spesielt min gamle Xperia Z gir fra seg enormt mye varme når skjermen er på sammenhengende i lengre tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har bestilt litt diverse elektriske håndvarmere, så det blir nok en oppfølgende sak her etterhvert.

   Slett
 2. Har noen virkelig testet disse elektriske håndvarmere?.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter litt Googling fant jeg en sak på klikk.no men ellers er det tynt med tester av de elektriske.

   Slett