Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 21. september 2017

Gjensyn med Buksevann

Forrige helg var det endelig satt av tid til å fiske et vann Dag og jeg har hatt bra uttelling på ved tidligere turer. Ettersom vi har fokusert mye på NM og jeg har kjøpt kajakk har det blitt mye tid i nye vann hittil i år. De gode gamle bekjentskapene har ikke blitt så mye besøkt som vi skulle ønske.
Vi fikk hilse på two-face i løpet av turen, en liten kar med mye attitude!
Jeg møtte Dag på parkeringa ved vannet etter jobb, og som vanlig var han giret og klar for både abbor og gjedde. Vi hadde på forhånd sett oss ut en fiskeplass et lite stykke fra båtplassen, og på veien dorget vi med to stenger. Det var overraskende tregt, men like før vi kom frem smalt det på den ene stanga. Fisken var sprek, men ikke av de største. Likevel en bra start på turen.
Sint høstgjedde i grei kondisjon
Mitt mål var å finne en av vannets storabborer. Det er ikke mange av de, og de beveger seg over såpass store områder at man må ha en god strategi klar, samt en god dose fiskelykke. Dagens strategi var å holde oss til et lite område vi mente skulle være et opplagt passeringspunkt for både abbor og gjedde. Taktikken betalte seg på et av de første kastene, og en fin kilosabbor fikk se innsiden av båten.
Vakker abbor med klare, fine farger
For undertegnede kom det opp flere abborer i løpet av en times tid, mens Dag kjørte gjedder i samme område. Agn og teknikk var tilnærmet likt, men abboren foretrakk definitivt meg akkurat denne dagen. Det var til tider veldig tregt men vi var innstilt på å fiske av samme plass over en lengre tidsperiode, rett og slett for å vente inn flere huggperioder.
Plugg
Aktivt fiske med små shadjigger var metoden som funket best og ga en håndfull abborer i løpet av ettermiddagsøkta, fordelt på et par huggperioder. Dag på sin side plukket som sagt bare gjedder, og i et desperat forsøk satte han på en krepseimitasjon for å sikre seg sin første abbor for turen.
Flott gjedde som holdt til rett under båten på 3-4 meters dyp
Dag fisket sin krepseimitasjon langs en dypkant vi hadde ankret opp ved. Jeg fulgte med for å se om det skulle bli noe på krepsen siden han stadig meldte om små kontakter og forsiktige napp. Like før krepsen var rett under båten sto plutselig den følsomme jiggstanga nærmest 90 grader ned i vannet. Han hadde enten funnet en stokk på bunnen, eller så var det noe helt annet enn abbor som hadde plukket opp krepsen. Som bildet over viser var det en pen gjedde i underkant av 5 kilo som hadde fattet interesse for krepsen. Gjedda var sprek og ga en god kamp på lett utstyr. Det ble noen kule filmsekvenser av både landing og release som kommer på bloggen etter hvert!
Illex Stream Mat beregnet for abbor ble i minste laget for denne
Til tross for at området holdt en god del gjedder var det til tider et greit innsig av abbor. Dagens nest største kom drøye tre timer etter den første. Fisken hadde samme lengde som den største, men manglet bredden som gjerne gir litt ekstra vekt. Det var like fullt en flott fisk, og den var uvanlig sprek under kjøring.
En av dagens sprekeste
Fisken var kanskje ikke den peneste vi fikk, men ga oss likevel noen flotte bilder under release. Under følger et par av disse.
Storabbor i sitt rette element

Dette var det siste vi så av denne fisken, men forhåpentligvis kan den vokse både i bredde og lengde et par år til. Da kan vi fort snakke halvannen kilo abbor.

Dag 2
Heldig som jeg er fikk jeg tid til en tur på vannet et par dager senere også. I mellomtida hadde jeg gått til innkjøp av to nye shadjigger som skulle vise hva de var gode for. En tur innom Gero i Lillestrøm er både spennende og dyrt for oss med et snev av utstyrsmani! Heldigvis leverte begge fisk denne turen slik at de til en viss grad forsvarer innkjøpet, i hvert fall etter mitt syn.
Godkjent fangst på Illex HD Shad
Ettersom gjeddemagnet Dag ikke var med ble det kun abbor på meg denne turen. Det vil si, det ble kun abbor med opp i båten... Jeg hadde flust av kontakter som resulterte i tverrstopp langs bunnen. Fiskene slapp dessverre hver gang eller spiste halen på shad'en.
Noe mangler...
Abborene var også på hugget i dag og et kast med Illex HD Shad resulterte i en abborkontakt, en fisk i båten og en ødelagt shad. Dette gjentok seg ved et par anledninger.
Etter et par hugg var det over og ut for denne shad'en
Fisken som kom opp var ikke av de største, men ble tatt på en ny plass som gir håp om flere fine turer til vannet.
Hissig fiskespiser
Takk til Dag for en fin tur! Det ryktes om muligheter for revansje om ikke så altfor lenge!


PS, link til da Erik og Dag (R) hadde knallfiske etter abbor i Buksevann finner du HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar