Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 4. august 2017

Øyeren 25.07.17 - Dag R og Erik på tur

Øyeren er stor, artsrik og variert. Dessuten ligger den omtrent midt mellom Dag R og meg rent geografisk, noe som er praktisk logistikkmessig.


Planen var en kortere kveldstur, jeg skulle ta toget til Lillestrøm og så hoppe ombord i Dags bil før vi sjøsatte ved Flateby. (Se nederst i DENNE artikkelen for kartlink til rampen.) Siden jeg reiste kollektivt bestemt jeg meg for å pakke lett og lite, noe som skled ut i det øyeblikk jeg gikk inn i redskapsboden i kjelleren. Definitivt et luksusproblem, men jeg måtte gå fra liten sekk til mellomstor bag ganske fort.
Tre stenger og sneller, noen bokser med jigg og litt annet dill.

En av tingene i baggen var en ny frosk fra IMA, som bærer modellnavnet DaBeat. Jeg har ikke fisket så mye med akkurat frosk før, delvis fordi jeg synes at de jeg har prøvd har vært vel store og tunge, og for meg er overflatefiske i tett vegetasjon primært et fiske med ganske lette stenger. (Det kommer forresten mer om frosk etterhvert, fra både IMA og Daiwa.)

IMA DAbeat klar til bruk
Dessverre fant vi aldri fisk som jaget aktivt i overflaten, så min drøm om asp på overflatefiske forblir nettopp det, en drøm.

Dag har nok blitt noe påvirket av min fascinasjon for marin elektronikk, for hans Pioner 14 Active begynner å likne mer på et flytende utstillingsstativ for slikt enn en klassisk Pioner. Men på en dag som dette, med lite eller ingen overflateaktivitet og på en innsjø ingen av oss er spesielt kjent, er defintivt et godt dybdekart (fra dybdekart.no selvfølgelig) og ekkolodd kjekt å ha. At Dag så er mer opptatt av sin Elite 9 Ti og HDS 7m Gen 2 Touch enn av å se på de vakre omgivelsene får så være:

Intens stirring, er det noe liv nedi her?


Vi fant da litt spennende plasser, og etterhvert litt fisk også. Kvelden ble brukt til lett spinnfiske og endel vertikalfiske. Uttellingen var litt "så där", smågjedder men ellers ikke noe å skrive blogg om.
Dag svinger kjeppen.

Undertegnede vertikalfisker i dyp konsentrasjon
Noe av poenget med turen var også å snakke litt sammen om elektronikken Dag har montert, og leke litt med innstillinger etc. Feks å legge på bilder, noe du kan gjøre på både Elite Ti (venstre), HDS Gen 2 Touch (høyre), HDS Gen 3 og HDS Carbon. Den enkleste fremgangsmåten er å ha bildet du skal bruke på et minnekort, putte minnekortet i enheten din og gå til menypunktet Filer for å hente det opp. Derfra kan du også angi det som fast bakgrunnsbilde. For de over middels interesserte så kan du i steden ha bildet på en smarttelefon, og så hente det inn til enheten via WIFI.
Litt artig må vi ha det - som å legge opp logoen på skjermene


Fiskemessig ikke det store, men jeg må tilbake for å prøve igjen på en bestemt fisk jeg kroket på vertikalen men som dessverre ikke ble sittende. Kanskje et passende prosjekt med Blikkboksen en dag det er like vindstille som det var denne gangen? Vi avslutter med klassisk bilde av båt i farta i solnedgang, i mine øyne en klar forbedring over det enda mer klassiske motivet elg i solnedgang:

Dag R i farta
PS, hvis du vil lese om en litt lengre ekspedisjon på Øyeren (som også fiskemessig ga full klaff) så kan du lese DENNE artikkelen fra 2014.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar