Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 27. juni 2017

Østernvann 25.06.17

Kartmøte og fisketur på en og samme dag, nesten for godt til å være sant.
Logging i Østernvann.

Dagens første del var opplæring av ny admin på dybdekart.no. Thomas Tovang har vært en ivrig logger og er godt over middels interessert, så da var det naturlig å dra han inn på adminsiden. Thomas vil i likhet med meg administrere vann på Østlandet. Møtevirksomhet og opplæring klokken 07.00 søndag morgen går hardt utover morgenfisket men det får være.

Etter møtet dro jeg rett på tur. Jeg kom meg nødvendigvis på vannet litt senere enn optimal abbortid, men all fisketid teller vel? Fra parkeringen er det en kilometer å gå på grusvei, så Blikkboksen ble dandert på kanotralle og så bar det i vei.

Dagens vann ligger i Bærumsmarka med Bogstadvannet litt øst og en hel del høydemeter lavere. Jeg har en fortid i vannet som isfisker, men var klar for en ny visitt etter at det ble logget opp av nettopp Thomas. Kartet oppdateres snart med mine data også og du finner det HER på dybdekart.no. (Mine data deles også med Navionics og Insight Genesis.)
Sonarcharts Live på IPad.

Live kart med Deeper
Endel av høydemeterne fra parkeringen og opp til Østernvann kommer helt på slutten, når man skal over demningen. Det var bare så vidt jeg kom opp den kneika, men vel oppe på demningen gikk resten som en lek. Jeg satte kursen vestover mot noen plasser jeg har isfisket ved for 10-15 år siden, det vil si sist jeg fisket her.

En pust i bakken før innspurten.

Bortsett fra at det er morsomt å besøke vann jeg frekventerte en gang i steinalderen, var dagens virkelige mål å fullføre testen av Deeper Smart Sonar Pro+ som jeg har lånt fra Deeper i noen uker. Østernvann har en bestand av mort i 20-30 centimeter-klassen, og tanken var at de ville utgjøre fine prøvekaniner. Det gjorde de også, men mer om det i en senere artikkel. Med Deepers fleksiarm gikk det uansett som en lek å feste ekkoloddkula til Blikkboksen. 
Deeper med fleksiarm in action
Litt mer omstendelig er festet for de andre ekkoloddgiverne, en egen artikkel om det kan du lese HER. Men for å få testet Deeper opp i mot en (for meg) kjent referanse er det kjekt å kunne ha flere ekkoloddgivere i vannet samtidig.
Med Lowrance som parameter ved siden av.

Resten av vannets innbyggere glimret stort sett med sitt fravær. Jeg hadde to bomhugg på en IMA mens jeg dorget, og det var det. 

Jeg ga meg ca 13.30, da var "landingsplassen" ved demningen smekk full av folk, og jeg kunne sikker brukt hele ettermiddagen på å snakke med nysgjerrige sjeler. Turen tilbake til bilen gikk betydelig raskere enn turen inn til vannet, lenge leve nedoverbakker.

I dag ladet jeg hverken mobil eller nettbrett i båten, og det begynner å bli tydelig at det hjelper betydelig på driftstiden til batteriet i elektronikkassen min. Jeg får vurdere om jeg skal kjøpe en powerbank til IPad/ IPhone for de lengre øktene. IPaden tåler ikke mer enn et par timer med live-mapping via Navionics Boating før den slukner. Ingenting å si på denne statusen.
Mye å gå på.

Jeg har forresten oppdaget en aldri så liten ulempe med LiFePO som forbruksbatteri, et speilbilde av en av fordelene. LiFePO beholder sin spenning fra start til slutt, i motsetning til blybaserte batterier hvor spenningen (volt) gradvis faller etterhvert som batteriet lades ut. Det betyr at man ikke kan bruke tilførselsspenningen som utgangspunkt for å beregne hvor mye strøm (ampere) som er igjen på batteriet. Nå har mitt Topband-batteri blåtann som gjør at jeg får opp informasjonen over på mobilen og dermed er problemet løst, men en eller annen form for batteriovervåkning er nesten en nødvendighet med LiFePO, og da batteriovervåkning som ikke baserer seg på spenningen alene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar