Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 18. juni 2017

Hurdalsjøen 16.06.17

En og en halv måned siden siste fisketur. Smak på det du. 46 dager, eller 1.104 timer, eller 66.240 minutter. Å si at jeg er nøden er en underdrivelse.

Siste fisketur for min del var med jolla i et lite lokalt vann 30.04.17. Lite visste jeg da om at det skulle gå ett åttendedels år før jeg var på tur igjen, og det midt i den beste tiden på året. Nå har de 46 dagene vært preget av regn og vind, og har unektelig vært brukt på ting som sikkert vil vise seg å være fornuftig senere, men steike så godt det var å smekke båthengeren på bilen igjen. Turen var tatt så på sparket det er mulig for min del om dagen, dvs planlagt to uker i forveien. Lars og Dag (R) fra bloggen kastet seg med i Dags båt, mens jeg hadde med meg en ny matros i min.
Pakket og klar
Thomas er velkjent blant brukerne av dybdekart.no, han er en ivrig logger og har logget opp flere vann rundt Oslo og Bærum helt selv med Packraft og kajakk. Til daglig finner du han på Blommenholm Båtforening. Thomas er med andre ord ingen fersking med båt, selv om det litt avanserte sportsfisket kanskje ikke har vært hans force.

Jeg har arbeidssted på Helsfyr om dagen, og dro med meg båt og bil dit på morgenkvisten for å spare tid. For de som lurer på slikt, kan jeg opplyse om at det ikke er bare bare å skulle finne parkering til 11 meter med bil og båthenger på Helsfyr, men det gikk på et vis. Litt tidlig sorti fra kontoret, og så var kursen satt mot rampen. Rampen (KARTLINK) er verdt ett bilde:
Rampen i Hurdal

Thomas hadde med sin Lowrance HDS Carbon delvis for å leke med og delvis for at jeg skulle få oppdatert min Structurescan 3D modul med siste software. (Siste software finner du HER) Mine HDS Gen 2 er dessverre for gamle til å oppdatere modulen. En liten bonus var at Carbon også kan vise 3D-bildet, mens mine Gen 2 bare kan vise downscan og sidescan. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke synes 3D-bildet har allverdens nytte, og den oppfatningen har ikke endret seg siden sist. Detaljene på både DownScan og SideScan er MILEVIS foran 3D.

Thomas og jeg fisket litt også, vi startet med litt dorging (jeg har trollingkort på Hurdal) og så gikk vi over til spinn og vertikal etterhvert. Det ble en liten gjedde på et par kilo på dorgingen, på nytt og spennende utstyr som Daiwa har lånt meg. Det blir mer om det utstyret senere, en kort økt er litt tidlig for konkluderinger. Men særlig den ene trollingstangen på 7' liker jeg svært godt. Fortsettelse følger.

Det er mye fisk i Hurdalsjøen, ekkoloddet etterlot ingen tvil om den saken. Men det å se fisken er langt fra det samme som å få den til å bite. Thomas fikk en innføring i moderne vertikalfiske med ekkolodd, og ble akkurat like hektet som alle andre jeg har vist teknikken. Fisk som enten gir helt beng i jiggen, eller kanskje enda værre stiger opp og kikker på den før de snur og blir borte, gjør at selv den sindigste blir synlig frustrert.

Lars og Dag fant dog fisk som var hakket mer sultne, og hadde et helt annet fiske enn oss. Gutta i vinnerbåten kommer kanskje med en egen rapport?
Dag og Lars
Daiwa for testing, spennende med testing av trollingutstyr fremover:
Daiwa stæsj
Det ble sent innen alle ga seg, jeg overnattet i båten ved den fine gjestebrygga før jeg kjørte hjem dagen etter. Takk for en flott tur gutta!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar