Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 19. april 2017

UTSTYRSTIPS: Transportstøtte for elmotor

Min båt lever mesteparten av sitt liv på henger. Mye av tiden går med til trailing på ganske dårlige veier.
På ujevnt underlag vipper stammen på den frontmonterte elmotoren litt opp og ned. I enden av denne stammen sitter styreenheten til motoren. Om disse ujevnhetene har noe å si for levetiden til motoren er uvisst. Den er tross alt konstruert på denne måten, og bevegelsene den utsettes for på henger er ikke ulike behandlingen den får i transportposisjon på sjøen.Poenget mitt er at håndteringen den utsettes for på hengeren er et unødvendig og langvarig tillegg til håndteringen den får på vannet. Jeg ønsket å gjøre noe med det, og begynte å se på muligheten for å støtte opp motoren. Den enkleste, og klart billigste, løsningen er å tilpasse et plastrør til avstanden mellom riggen og railsen på båten. En passende lengde på røret, med spor til rail og riggrør i hver sin ende, og en stropp rundt kan gjøre susen.Imidlertid er ikke jeg heller rent lite utstyrsfreak, så da jeg fant ut at RAM Mounts har ferdige løsninger til formålet måtte dette sjekkes ut nærmere.


Disse består av et feste med spennbånd og C-kule til riggrøret, en 15cm arm til C-kuler, og et feste til båten. Sistnevnte finnes i to varianter; feste for rails, eller kule med sokkel for montering på skinne eller flatt underlag.
Min båt har rails, og festet måtte derfor tilpasses dette.Jeg er veldig fornøyd med denne løsningen. Som det meste RAM leverer blir det svært stabilt og veldig solid. Nå sitter riggrøret helt fast under transport.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar