Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 30. april 2017

Stovivannet 30.04.17

Etter den nitriste avslutningen av trollingturen til Sverige trengte jeg å klarne hodet og bruke kroppen litt. Da passet det fint å ta med Blikkboksen ut en tur.
Stovi
Og bruk av kroppen skulle det bli. Det startet med å tømme varehengeren for alt jeg har revet ned i huset før jeg dro til Sverige på fredag. Torsdagen før avreise fikk vi en vannlekkasje, så jeg måtte rive en himling og den lå i løse deler på hengeren. På med jolla og så hive ting i bilen.

Jeg har besøkt Stovivannet med fiskestang en gang før, sist høst på trilletur da jeg hadde pappaperm. Jeg parkerte på samme sted som sist, lempet jolla over på kanotralla og så trillet den meg ned til vannet. Ja, det var mer den som trillet meg enn omvendt, her er det bratt så det var mest et spørsmål om å bremse og styre på veien ned.
Snart klar for bøljan blå

Siden sist har jeg gjort ferdig rekkverket fra åregaffelen og bak på styrbord side, fått på RAM-kuler og laget et stativ for ekkoloddgiverne.
To ganger HDS på RAM og rail.
På tidligere turer har jeg brukt HDS 5 og HDS 8, men nå som RAM-kulene er på plass er åtteren erstattet med en tier siden den står på RAM i Evadaen og dermed er lett å flytte mellom båtene. Det samme gjelder femmeren. HDS 5 har jeg på B-størrelse kule, mens HDS 10 står på D-størrelse. Bak D-kula står det en C-kule, denne er for ekkoloddgiverstativet.

Selve plasseringen kom etter "tørrtrening" hjemme. Hvis du ikke har prøvd å sitte i en båt mens du later som du ror, båten på henger og hengeren i oppkjørselen, så har du heller ikke sett hvor forbauset dine naboer kan bli. En stund der lurte jeg på når han skulle ringe 113. Det skjedde aldri, det aner meg at våre naboer etterhvert har innsett at jeg ikke er helt god og at det er best å ikke spørre....

Vel utpå startet jeg å logge og rodde tvers over vannet til sydsiden for å komme i le for den lille vinden som var.
Utsikten mot nord
Det har virkelig ikke gått helt veien for undertegnede de siste dagene. Da jeg sjekket statusen på batteriet for elektronikken ved brygga, ble det tydelig at jeg glemte å sette støpselet til laderen i veggen etter forrige tur. Ikke noe å gjøre med det, tanken på hjemreise var lite fristende så jeg bestemte meg for å fortsette. Jeg ville gjerne teste det nye giverstativet og ikke minst få litt loggdata fra denne sjøen. Kartet er allerede oppdatert, og ligger åpent HER.

Forrige tur med Blikkboksen (som jeg kaller jolla) var til Bogstadvannet, og der så jeg generelt lite fisk med ekkoloddet og ikke noe som var verdt å fiske på. I dag var historien ekkoloddskjermene fortalte langt mer oppløftende.
Stor stim med agnfisk
Samme på sidescan
Enda en stim (og litt støy)
Samme på sidescan.
Midt utpå møtte jeg dette "juletreet". Pyntet og klart.
Juletre av agnfisk
Samme på sidescan
Jeg fant noen ekko verdt å fiske på også.
Ikke det nei
Her hadde jeg VIRKELIG trua men den snudde i siste sekund
Ikke det nei
Samme på sidescan
Det ble ikke fisk i dag (heller) men det var i det minste liv. Det var godt for sjela å drive litt TV-spill-fiske igjen på fisk som faktisk viser interesse. Men etter to snaue timer skjedde det som må skje når man har glemt å lade, skjermene gikk i svart. Batteriappen talte sitt tydelige språk da jeg kom hjem og satte på laderen:
        

Stovi blir besøkt igjen. Vannet er utsatt ved vind fra syd men på grunn av sin form er det nok mulig å finne le nesten uansett vindretning. Det er dessuten mitt nærmeste fiskevann, bortsett fra Oslofjorden, og jeg har trua på at det er noen fine abbor her et eller annet sted.

Bilder fra avreise som viser båten på kanotrallen. Etter litt prøving og feiling begynner kanotrallen å fungere godt nå. Trikset er delvis å få trallen langt nok inn under båten, og delvis å bruke to stropper. Da blir den stabil under jolla, og jolla blir lett å dra. 

Bakken opp til bilen ble akkurat så tung som jeg trodde. Her en selfie midt i bakken mens jeg tar noen minutter og lar syra synke.
Syre i lårene nå
Det blir definitivt flere turer til Stovi. Delvis vil jeg bli ferdig med kartleggingen, delvis er jeg nyskjerrig på typen agnfisk, og delvis vil jeg ha revansje med ekkoene som ikke tok jiggene mine.
Litt fra dagens meny.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar