Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 19. mars 2017

Nitelva 17.03.17

Tidlig vårfiske i Nitelva er enten knall eller fall. I dag ble det fall.

Da var jomfruturen for året unnagjort og som i fjor gikk den til Nitelva noe syd for Lillestrøm. I fjor ble det en pangstart på sesongen for Dag og meg, et skikkelig sniperace.  
Straks klar for vannet.

I år hadde jeg med min nye Alumarine 10. Jeg parkerte ved bommen på Årnestangen og dro den ned til elva i gresset ved siden av veien.
Den tunge veien.

Det var fult gjennomførbart, men tyngre enn antatt, så tralle står nå høyt på ønskelisten. Jeg gledet meg som en unge, årets første fisketur og det med ny båt. Spenningen var til å ta og føle på da jeg sparket fra i gjørma og tok årene fatt ca 08.30.
Klar!
Båten levere som bestilt. Ikke uventet vingler den fort når man ror, i dag spesielt fordi det blåste hardt. YR varslet først opp mot 8 m/sek men det gikk opp til 10 m/sek etterhvert. Men med tanke på hvor flatbunnet og kort jolla er, gikk det forbausende greit å ro den. 

Vel fremme der både tidligere erfaring og dybdekartet på IPaden sa jeg burde være, begynte jeg å denge. Jeg fikk faktisk napp rimelig kjapt også, på en blå Pig JR med 10g skalle. Dessverre fikk jeg ikke kroket fisken så det ble med litt risting og så var den borte. 
Noe av dagens meny

Et par timer senere kom en telefon fra  Dag Christer og Kyrre. De kom ikke over der de trodde de skulle komme seg over, og trengte taxi. Tre mann og utstyr ER for mye for jolla mi, men det gikk greit på den korte distansen. Om ikke annet fikk jeg testet oppgitt lastevekt, Alumarinen klarte jobben til tross for overlast.
DC og Kyrre denger

Så dengte alle tre videre, de to andre fra land mens jeg fisket fra jolla. Dag Christer hilste på en brasme men ellers var det dødt. Vi ga oss ca 14.30.
Klar for det siste løftet opp i hengeren

Turen ga forresten enda ett innspill til ønskelisten, utover tralle, en bedre løsning for dreggtauet. Per i dag er det kun D-ringen i front som er egnet for å feste tauet og det er litt tungvint. Jeg har et par tanker om mulig løsning, mer info kommer sikkert etterhvert.

4 kommentarer:

 1. Ja då var den testad, kul att det blev bra. En lösning för ankaret som jag använde mig av i min pioneer för för många år sedan är ett rep fastsatt i den svåråtkommliga öglan (på pioneeren satt ju skiten under båten) med en ring i änden på repet sedan en lina till lämplig årtull eller handtag nära där man sitter. så kan man enkelt fästa ankarlinan i ringen och sedan inte behöva lyfta häcken och vingla fram utan kan enkelt komma åt det i fören fastsatta ankaret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen dårlig ide du har der KJ. Taubrems er kjøpt, så kanskje det skal utvides til taustump og D-ring også.

   Slett
 2. Även blinda hönor hittar mat eller kanske, även svenskar kan ha en bra ide i livet ;)

  SvarSlett