Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 27. september 2016

Ny skribent på Team Colibri - Lars H

Etter to gjesteopptredener på bloggen via Dag sine innlegg var det dags for meg å tre inn i forfatterrollen. Takk for tilliten, Dag og Erik!

Jeg heter Lars, er fra Hadeland og kommer til å skrive om gjennomførte turer samt testing av utstyr. Ettersom jeg bor i innlandet, dreier fisket seg i all hovedsak om ferskvann.
Legg til bildetekst

De siste årene har fisket handlet mye om fiske etter abbor og gjedde, men jeg passer på å ta noen turer etter både ørret og røye.
Det er vanskelig å kjøre forbi slike plasser uten å prøve fiskelykken

Ettersom jeg bor like ved et godt fiskevann har jeg lagt ned mye tid der opp gjennom årene. Dette vannet har gjennomgått flere endringer de siste tiårene. Det gikk fra å være et meget godt ørretvann til et av Norges beste gjeddevann på kort tid. Dette medførte et vanvittig fiskepress ettersom vannet er eid av grunneiere rundt vannet, og tidligere ikke har hatt noe formelt regelverk. På bakgrunn av dette kan det ikke karakteriseres som et godt storgjeddevann lenger, men det finnes noen svære der fortsatt, og det er som kjent håp i hengende snøre!

Sommeren 2015 var første gang det løsnet skikkelig med tanke på abborfisket. Til tross for å ha lurt flere storabborer inntil båten med wobbler og jigg var det først sommeren i fjor at jeg landet abbor rundt kiloen. Jeg klarte riktignok ikke å bikke kilosmerket det året, men det manglet ikke mange gram! Etter det satte jeg meg som mål å få kilosabbor i 2016, og nådde målet på en av de aller første turene jeg satset skikkelig. Juni i år var måneden jeg skulle legge mest vekt på basert på foregående år.
1,08 kilos abbor fra juni 2016
Bildet viser årets første kilosabbor på vei tilbake i sitt rette element. Jeg hadde aldri forestilt meg at dette skulle være en av fire abborer over kiloen bare i løpet av en kort og hektisk sommersatsing.

Det fine med abbor er at den ikke trenger å være over kiloen for at man skal ha det moro. Om man finner en stim av abbor av det kaliberet som på bildet over, kan man ha et veldig artig fiske med lett utstyr!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar