Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 5. september 2016

Mer sidescan - nå i Google Earth

Jeg har tidligere skrevet litt om SideScan, og kommer nok til å fortsette med det etterhvert som jeg leker med StructureScan 3D på mine Lowrance HDS.

I dag var vi på en liten tur i Oslofjorden, start og stopp på Blommenholm i Bærum. Jeg slo på ekkoloddopptak, og har så åpnet SL2-loggfilen med Reefmaster, en type kartprogramvare, som jeg også har tilleggsmodulen SideScan Mosaic til. Med dette kan jeg studere loggen hjemme på en PC, men jeg kan også eksportere bildedelen av SideScan i litt forskjellige formater. Ett av disse er KML, som kan brukes i Google Earth (GE). Dermed kan jeg legge SideScan-bildet over satellittbildet i GE.

Først ser vi på Blommenholm uten SideScan. Til høyre i bildet har du Solvik, nederst til høyre odden med Henie Onstad kunstmuseum.

GE uten overlegg
Så legger jeg på SideScan:
GE med SideScan-overlegg
Zoomer vi litt inn dukker det opp endel detaljer.
GE med overlegg og litt info
På bildet over ser vi både fisk, en større rørledning, ankringen av flytebryggene og den delen av bryggene som er nede i vannet. (Flytebrygger i betong stikker en bit ned i vannet.) Man kan i det hele tatt lære seg mye om hvordan det ser ut under vann ved bruk av skannende ekkolodd, og som bildet over viser kan man også se fisk med det.

Hvis du vil se på en sidescan-logg selv, så kan du se på den samme som jeg har hentet disse bildene fra. Last den ned her:
https://drive.google.com/file/d/0B2lM76gBsPlRTUVPbjN3RU4xNk0/view?usp=sharing
Last ned, høyreklikk og velg unzipp/ pakk ut. Så åpner du KML-filen (ikke mappen) med Google Earth. GE kan du laste ned gratis her:
https://www.google.com/earth/download/ge/agree.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar