Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 28. juli 2016

Osensjøen 27.07.16 - en liten abborsuksess...

På fredag hadde jeg min første opplevelse med popperfiske etter abbor. Dette er en fiskemetode som virkelig falt i smak; masse action og spenning, og alt foregår på overflaten. I går hadde jeg lyst til å se om jeg kunne lure noen litt større abborer, og valgte å teste litt lengre oppe i Nordre Osa. I fjor fikk jeg et pent eksemplar her på wobbler, så håpet var at den hadde vokst og fått seg noen nye venner.

Nordre Osa har mange grunne viker og kanaler.

Jeg fikk satt ut kanoen og startet å fiske. Til forskjell fra forrige gang var det nå en del vind, ca 4m/s, så det ble mye drifting og lite padling. Det virker som at vinden og den opprørte overflaten gjør at fisken tør mer, og allerede etter en time hadde jeg fått 4 abborer, alle i standardstørrelse, mellom 350 og 500 gram. Forrige gang skjedde det ikke all verden før det begynte å bli mørkt.

Grunt parti med mye vegetasjon.

Kanoen gjør at jeg kommer til på steder der jeg normalt ikke hadde gått inn med båten, og derfor kan jeg nå fiske av trange kanaler og viker med veldig grunt vann. Det virker som at popperfiske har mest for seg inne på grunna. Jeg har til gode å få kontakt med fisk på dypere partier. Jeg tror også at mange av fiskene jeg får på popper fra kano også ville ha blitt skremt av båten min med elmotor, i tillegg til at det også blir flere kast fordi man stort sett må kaste inn mot land i steden for langs bredden. Jeg innser også at det er utrolig fort gjort å skremme fin fisk som står helt inntil kanten fordi man ikke er forsiktig nok når man fisker fra land.

Her må det da stå en fisk...

Etter å ha fisket av noen grunne viker kom jeg til en ørliten vik med en steinfylling fra veien og litt spredt siv. Her går det bratt opp fra renna i elva opp i vika, og noe sa meg at et par kast inn der ikke kunne være feil. På andre kastet hadde jeg fisk etter popperen. Som så ofte var første angrepet bom, så jeg stoppet opp, ventet litt, og ga popperen to små rykk. Fisken fulgte etter, tok popperen og dro avgårde. Jeg var egentlig helt sikker på at det var en liten gjedde, helt til jeg fikk se de røde finnene og hanekammen. Dette var en flott abbor. Jeg fikk revansj for den tapte storabboren på forrige tur. Fisken målte 37cm på matta mi. Langt unna fiskene som daglig legges ut på Facebook, men absolutt godkjent i min verden. Ønsker meg en ny vekt...

37 cm hissigpropp...
Høy og grov. 

Etter å ha landet etter oppturen begynte jeg å padle meg tilbake mot bilen mens jeg fisket langs sivkantene. Nå hadde det begynt å mørkne, og det tok ikke lang tid før det smalt på nytt. En ny flott abbor til havnet håven. Denne var litt tynnere, og målte 34 cm.

Nest størst i kveld. 34cm.

Rett nedenfor der jeg skulle ta opp kanoen fikk jeg kveldens siste fisk. 33cm lang.
Bare ett kast til, som vanlig...

Disse tre abborene legger seg høyt opp på lista mi. Skikkelig morro! Ekstra gøy er det å vite at jeg mest sannsynlig ikke hadde fått noen av dem på jiggfiske med shad eller kreps. Samtlige dro avgårde etter gjestevisitten i kanoen.

Alle kveldens fisker ble tatt på en blå og hvit Savage Gear popper.

Savage Gear, 7 gram

Gleder meg allerede til neste tur! 
Skitt fiske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar