Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 26. april 2016

Dansk ubåt

Det er ikke så veldig lenge siden våre svenske naboer gikk mann av huse for å finne en ubåt de aldri fant. Kanskje de skulle hyrt inn danske trollingfiskere i steden?


Ubåt på ekkolodd
Bildet er lånt fra denne artikkelen:
http://olfi.dk/2016/04/26/lystfisker-opdager-ubaad-oest-for-moen/


(For ordens skyld, ubåten er definitivt ikke dansk, danskene har ikke ubåter.)

3 kommentarer:

 1. Ja herrejösses vilket liv det är varje gång någon tror sig se en ubåt. Eller faktiskt ser en. Det är någon kollektiv masshysteri. men med tanke på hur mycket luft ubåten släppt upp borde det ju verkligen synts på ytan? och varför mäter danskgalningarna i fot?

  SvarSlett
  Svar
  1. De fleste dyprigger har telleverk i fot, derfor er det mange trollere som bruker fot på ekkoloddet også.

   En skulle tro at luften var synlig på overflaten, men det er ikke sikkert man tenker på at det man ser er luft fra en ubåt, og ikke bølger eller egen motor etc. Samtidig vet vi ikke hvilken ekkoloddgiver de bruker, og er det en med vid konevinkel kan ubåten være ganske mange meter til siden for båten og fortsatt vises på ekkoloddet.

   Men det er unektelig litt hysteri ute og går. :) Det er flere land rundt dette farvannet som har ubåter, selv dere i Sverige har vel noen som fortsatt er operative og dette er strengt tatt internasjonalt farvann så ubåten gjør ikke noe galt slik jeg ser det.

   Slett
  2. Ja det förstås, jag tycker ju det är trevligt att veta vad djupet är på en enhet iallafall :)

   Om man själv hade hamnat med den ekolodsbilden undrar jag ju verkligen om jag hade kunnat motstå frestelsen att ta in allt och börja leta upp upåten och sedan sitta spendera resten av dagen att försöka jiggfiska med en lite större jigg på skrovet XD

   Slett