Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 27. februar 2016

Lowrance Elite 7 Ti - skal testes

Jeg har kjøpt en Lowrance Elite 7 Ti med Totalscan-giveren.

På sikt skal utstyret monteres i en mindre båt på hytta, men først skal jeg leke litt med den og teste et par ting.
Lowrance TotalScan

TotalScan er en helt ny giver. Den har svart 9-pins kontakt tilsvarende Structurescan-giverne (LSS), i motsetning til den vanlige 7-pins blå kontakten. Lowrance er i ferd med å skifte over fra 7 til 9 pinner i kontakten, så vi vil nok se denne på kommende modeller. Årsaken er enkel, 7 pinner blir for lite for alle variantene av data man etterhvert får fra ekkoloddgivere.


Lowrance Elite 7 Ti - front

Skjermen er 7" i "widescreen", dvs 16:9-format. Den er svært lik utgående Lowrance HDS Gen 2 Touch. Den kjenner jeg godt fra før, jeg har en slik på akterdekket i Frøken Evada.

Lowrance Elite 7 Ti - bak

På baksiden er den røde kontakten for strøm og NMEA0183, slik vi kjenner det fra før. (På HDS-seriene er kontakten blå, men det er bare fargen som skiller. De går om hverandre.) Ved siden av ser vi en kontakt for NMEA2000, og nederst er kontakten for giveren.

Mer info følger etterhvert som jeg får testet litt. Første steg blir å koble den opp hjemme, kikke litt på menyer etc og gjøre seg kjent med de. Neste steg blir testing på vannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar