Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 18. desember 2015

Erfaringer med Storm, Muskey Innovations og Dunwright

I 2014 kjøpte jeg endel morsomt gjeddegodis, den artikkelen kan du lese HER. Nå kommer erfaringene.


Storm sin Kickn` Minnow har vært en favoritt hos meg lenge. 8" og 10" er fine størrelser for gjedde og de går fantastisk fint i vannet opp til ca 2,5 knop. To (for meg) nye farger i 10" størrelse var i pakken.
10" Storm Kickn` Minnow
Begge har levert gjedder, med en topp rundt 6 kg. Disse er tunge og lager mye motstand i vannet, så det er ikke her du skal bruke UL-stangen. Jeg bruker vanlige trollingstenger på rundt 15-20LBS.

Storm KM er ikke det mest slitesterke alternativet på markedet. De tåler flere gjedder enn endel andre, men leddene i halen er utsatt. Her kunne Storm med fordel fulgt andres eksempel, og lagt inn en forsterkning med myk wire. Får du en rift i leddene, bør den repareres før du fisker videre.
10" Storm i trøbbel i et gjeddegap, her i en annen farge. Damen veide 5,8 kg.

Musky Innovations er et merke som lager diverse kunstagn for den amerikanske supergjedda musky (vår gjedde heter northern pike på engelsk). Flere av disse kunstagnene fungerer godt på våre hjemlige gjedder også, så samlingen ble utvidet med to nye varianter. Begge har bakdel i gummi, så jeg regnet med at de ville gå bra i vannet. Deep Invader skal dykke ned mot 25 fot ved trolling, dvs drøye 8 meter. Shallow Invader skulle gå grunt, ned mot 4 fot eller drøye en meter dypt. Jeg bestilte Shallow Invader for vårfisket i Nitelva, det var ikke lurt...
Musky Innovations Deep Invader 10":
Deep Invader
Musky Innovations Shallow Invader 9":
Shallow Invader
Musky Innovations bommer GROVT med dybdeangivelsen på Shallow Invader. I 2-2,2 knop drar den rett ned på 5-6 meter. Deep Invader plantet jeg så trygt på bunnen over en grunne på 11 meter at den ble der for godt. Shallow Invader har jeg blitt god venn med, etter at jeg droppet ideen om grunt fiske og beveget meg utenfor marebakken. Den har en aldeles nydelig gange i vannet fra ca 1,8 knop og er dessuten endel lettere enn flere tilsvarende "baits" så den er riktig så trivelig å kaste med også. Fisk har den også levert, så det har blitt flere Shallow Invaders i boksene etterhvert, i ymse farger.
3,2 kilo med gjedde på Shallow Invader
5,4 kg med gjedde på samme Shallow Invader


Siste nykomling var fra Dunwright, og denne var jeg veldig spent på. Modellen heter Lifelike Suspending Bloody Pike og er 8". Den finnes helt opp til 14" hvis du virkelig har behov for en ubåt. Antatt svømmedyp var ukjent.
Lifelike med lite lys
Lifelike med mer lys
Som bildene over viser, er denne modellen og fargen gjennomskinnelig. Jeg var litt spent på hvor mange gjedder den ville tåle før gummien ble tygd i stykker, for den har ingen form for forsterkning innvendig, og gummien er veldig bløt. Jeg kom aldri så langt at jeg fikk satt Lifelike i bunnen, så nøyaktig svømmedybde er fortsatt ukjent. Men jeg antar den går på 3-4 meter. Jeg har ikke fått en eneste gjedde på Lifelike, derimot flere ørret (!). Min antagelse om kort levetid slo til, etter noen ørret så den mer ut som ferdig tygd tyggegummi enn sin opprinnelse. Artig sak, men jeg kjøper ikke flere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar