Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 26. november 2015

Test av billige ebaysneller - noen år senere

Her følger en oppsummering etter å ha brukt noen særdeles billige multiplikatorsneller i et par år.

I 2013 kjøpte jeg en veldig billig multiplikatorsnelle på ebay til bruk på en Berkley Skeletor vertikalfiskestang jeg kjøpte. At Skeletorstangen var bra visste jeg før jeg kjøpte den, men jeg har faktisk blitt litt imponert over snella etter snart tre års bruk. Derfor jeg bestilte to til i slutten av 2014, en som er helt lik og en som er enda litt enklere. Tanken var å bruke også disse til vertikalfiske.

 
Denne er identisk med den jeg hadde fra før:
Ser slettes ikke værst ut denne
Prislappen var behagelig også
Denne var hakket enklere:
Ser litt kjipere ut?
Men har enda lavere prislapp
Som du ser er det ingenting å si på prisen, de er så billige at de havner under MVA-grensen. Disse to ble fylt med 0,12 og 0,15 Fireline. 
 
Etter ett års bruk av disse to, og to-tre års bruk av den første jeg kjøpte, må jeg si at jeg er imponert over hva man får for svært lite penger. De har vært brukt mest til vertikalfiske i både salt- og ferskvann, men den dyreste har også vært brukt under lettere spinnfiske etter feks abbor og gjørs. Snellene har fungert upåklagelig, den eneste negative tingen jeg har å komme med er at med tynnere multi enn 0,12 kan multien gå mellom spole og hus. På den første jeg kjøpte har jeg 0,08 og da må man følge litt med så den ikke går i mellom. Særlig den dyreste varianten vil jeg varmt anbefale, den billigste er ok men kjennes litt "billig" ut i hånden og med tanke på den minimale prisforskjellen er det ingen vits i å spare inn der.
 
Skal du spinnfiske og maksimal kastelengde er et poeng, ville jeg kanskje gått for noe annet. De krever en våken tommelfinger når kastelengden skal opp mot maks, men for meg som fisker fra båt og derfor stort sett kaster "passe langt" fungerer de fint med kastevekter rundt 15-30g.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar